Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els infants de Girona reflexionen sobre la cultura de la pau amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau 2022

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, porta per lema “Bocins de Pau per eixamplar la mirada”

L’Ajuntament de Girona, a través de la Unitat de Cooperació, i la Coordinadora d’ONG Solidàries han posat en marxa la dotzena edició de la campanya de sensibilització del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que se celebra cada 30 de gener. Enguany, la iniciativa porta per lema “Bocins de Pau per eixamplar la mirada”, i té per objectiu que els infants de les escoles i centres oberts de Girona reflexionin sobre la cultura de la pau i la manera com cada persona entén aquest concepte en funció de l’entorn on viu.

A partir d’avui, i fins a principis de febrer, el jovent tallerista encarregat de dinamitzar l’activitat es desplaçarà als centres escolars participants per treballar la campanya amb els infants. La intenció és que, un cop acabada, la mainada sigui capaç d’identificar els valors inherents de la pau en el nostre dia a dia, reflexioni sobre com millorar la nostra quotidianitat gràcies a la pau, i es qüestioni què pot aportar tant en l’esfera personal com col·lectiva per millorar la convivència.

Aquests nois i noies joves són estudiants dels cicles formatius d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vallvera de Salt i d’Educació Infantil i d’Integració Social de l’Institut Montilivi de Girona, que des del mes de desembre han estat rebent formació per part de l’àrea d’Educació Crítica de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

Com a novetat, en aquesta ocasió s’han unit a la campanya tots els centres oberts de la ciutat de Girona i les escoles Eiximenis, Dr. Masmitjà, Maristes Girona, Bell-lloc Infantil i FEDAC Sant Narcís, sumant uns 1.800 participants. En total, formen part de la iniciativa prop de 3.000 nens, nenes i jovent. Un cop hagin fet les activitats programades pels talleristes dels instituts, cada classe elaborarà un vídeo sobre les reflexions de pau que hagin sorgit a les aules. Els materials es penjaran al web de la campanya i a les xarxes socials de tots els centres participants, així com a les de l’Ajuntament de Girona i de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

Precisament la possibilitat de veure els resultats a través d’Internet facilita l’intercanvi de valors i vivències entre les escoles gironines i les escoles del sud, un dels aspectes més interessants de la iniciativa. En l’edició 2022 s’ha contactat amb infants i jovent dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala, amb grups escolars de Colòmbia, amb escoles rurals del Marroc, i amb nois i noies de Burkina Fasso. Tots els contactes s’han fet amb centres educatius vinculats a entitats de cooperació internacional gironines (ACAPS Girona, Fundació Utopia, GERD Cooperació, Dagua ONGD, Associació ÈCCIT i NouSol Associació), que formen part de la Coordinadora d’ONG Solidàries.
 

Tornar