Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona celebra la cloenda del Pla de Transició al Treball d’aquest curs 2023-2024

Un total de 84 joves han participat en aquesta formació destinada a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria.

L’Ajuntament de Girona ha celebrat avui al Centre Cultural La Mercè la cloenda del curs 2023-2024 del Pla de Transició al Treball (PTT). Es tracta de formació professional bàsica destinada a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Aquest curs té per objectiu proporcionar competències a l’alumnat que els permetin incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles formatius de grau mitjà.

“Des del Servei Municipal d’Ocupació treballem per ajudar als i les joves a trobar el millor itinerari formatiu amb l'objectiu que accedeixin a una feina de qualitat i puguin construir el seu futur amb les millors condicions possibles. Estem molt orgullosos i orgulloses de poder ajudar aquests joves a obrir camí i noves oportunitats”, ha destacat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio, durant l’acte de cloenda del curs en el qual han assistit el professorat, l’alumnat i les famílies. 

Un total de 84 joves han participat en els PTT aquest curs, que s’emmarquen dins els Programes de Formació i Inserció (PFI) i que organitza l’Ajuntament de Girona juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El 86% de l’alumnat ha obtingut el certificat per accedir als cicles formatius de grau mitjà i d’aquests el 77% continuaran el seu itinerari educatiu cursant estudis en diferents cicles formatius de grau mitjà i un 5% han estat contractats laboralment i han iniciat d’aquesta manera el seu itinerari laboral.

Durant el curs 2023-2024 s’han dut a terme els cinc itineraris formatius següents: auxiliar de construcció; auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques; auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas, i auxiliar de centres sanitaris.

Mitjançant un certificat acadèmic reconegut de 1.000 hores, se’ls ofereix assessorament i un pla d’atenció personalitzat; a més de formació general i professionalitzadora. Per altra banda, els cursos inclouen un total de 180 hores de pràctiques obligatòries en empreses del sector que s’hagi cursat.

El  Pla de Transició al Treball és un programa  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona que s’imparteix a les instal·lacions del Servei Municipal d’Ocupació, l’Institut Santa Eugènia i l’Institut Narcís Xifra.

Tornar