Header: Gestió Tributària i Recaptació

Gestió Tributària i Recaptació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La taxa d’escombraries de Girona es cobrarà aquest 2023 a les persones propietàries dels immobles

L’import es cobrarà en un sol rebut i correspon a 170,80 euros per als pisos i 240,68 euros per a les cases

L’Ajuntament de Girona informa que la taxa d’escombraries de la ciutat de Girona a partir d’aquest 2023 es cobrarà a les persones propietàries dels immobles, que la podran repercutir a les persones llogateres de l’habitatge. La taxa es cobrarà en un sol rebut i correspon a 170,80 euros per als pisos i 240,68 euros per a les cases. 

Cal tenir en compte que fins ara aquesta taxa es cobrava juntament amb el rebut de l’aigua i que, a partir d’aquest any, es cobra de manera independent del rebut i la passa a gestionar directament l’Ajuntament de Girona. Això es deu al canvi del nou sistema de gestió del servei d’abastament i distribució d’aigua potable a la ciutat, servei que ara presta l’empresa pública Cicle de l’Aigua del Ter (CAT). Aquest canvi en cap cas afecta el preu que es paga pels serveis.

En el cas dels rebuts no domiciliats, el període de pagament voluntari de la taxa d’escombraries serà del 15 de setembre al 20 de novembre del 2023. En el cas dels rebuts domiciliats, el càrrec bancari s’efectuarà el dia 5 d’octubre del 2023. Per comprovar si es té el rebut domiciliat, es pot fer accedint a l’Oficina Virtual Tributària amb certificat electrònic. 

Per a l’exercici 2023, en termes generals, s’ha conservat la domiciliació en el cas que la persona titular de l’immoble i la titular de la pòlissa d’aigua coincideixin. Per domiciliar el rebut o modificar les dades es pot fer fins al 15 d’agost d’enguany, un mes abans de l’inici del període de cobrament. Es pot fer a través de l’Oficina Virtual Tributària amb certificat electrònic, fent un registre d’entrada a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Girona o de forma presencial demanant cita prèvia a Recaptació. 

Per a més informació es pot consultar la web de Gestió Tributària i Recaptació

Cartell informatiu sobre la taxa d’escombraries
Tornar