Header: Voluntariat

Voluntariat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Es necessiten persones voluntàries per col·laborar en el Gran dinar d'aprofitament d'aliments de Girona

La Plataforma Aprofitem els Aliments busca voluntaris del 2 al 5 d'octubre per a l'organització de l'esdeveniment, que tindrà lloc el dissabte 5 d'octubre a la plaça de Salvador Espriu, davant el Mercat del Lleó.

El Gran Dinar, que es farà el dissabte 5 d'octubre a la plaça de Salvador Espriu, és un àpat gratuït per a unes 400 persones, a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat pel consum. En el mateix acte també s’oferirà la donació de fruites i verdures espigolades del camp.

El dinar serà liderat per un equip de cuiners de Girona amb 100 persones voluntàries que participaran en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar i la col·laboració d’altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Comptarem amb 3 cuiners de Girona liderant la cuina i aportant idees i trucs deliciosos: en Lluc Quintana del restaurant Can Xapes, la Susanna de Menjar Casolà i la Carme Picas del Ginjoler.

L'objectiu d'aquest àpat és conscienciar vers el malbaratament alimentari: Els estudis (FAO, WWF-UK) ens diuen que entre el 33% i el 40% dels aliments que es produeixen per a consum humà, es perden en la transició del camp al plat!!

La jornada, que té com a objectiu ser una festa per l’aprofitament per a tota la família, amb diferents activitats com cuinar plats (showcookings), tallers i molt més, comptarà amb la participació d’entitats locals i la presència de projectes de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari a Girona. La finalitat és impulsar i donar a conèixer iniciatives locals que treballen en la lluita contra el malbaratament alimentari i per l’aprofitament dels aliments.

Aquesta és una acció de la campanya Aprofitem els Aliments del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la coorganitzem amb l'Ajuntament de Girona, el Banc dels Aliments de Girona i la Plataforma Aprofitem els Aliments juntament amb Girona Excel·lent i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge.   

Vols participar com a voluntari o voluntària al Dinar d'Aprofitament de Girona?

Ompliu el següent formulari de voluntariat i tria les opcions on vols participar següents:

  • Dimecres 2 octubre, al matí:
    Espigolada rural al camp (pendent encara de confirmar)
  • Divendres 4 octubre, de 17 a 20.30 h:
    Espigolada urbana pels comerços/forns de pa de Girona
  • Divendres 4 octubre, 17 a 20.30 h:
    Primeres tries, preparació i coccions de
  • Dissabte 5 octubre, de 8 a 12.30 h:
    1r torn (muntatge, preparació aliments, cuina)  
  • Dissabte 5 octubre, de 12 a 16.30 h:
    2n torn (servei dinar i recollida)

Feu-vos voluntari avui i sumeu-vos a la lluita contra el malbaratament dels aliments.
Junts ho fem possible!

Hi pots contactar a través del correu electrònic: voluntariat@aprofitemelsaliments.org o bé per telèfon al 649 321 697.

Formulari voluntariat
Instagram
Tornar