Header: Voluntariat

Voluntariat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vine a espigolar carxofes a Ventalló , a l'Alt Empordà

Dilluns 13 de maig de 15.30 a 18.30 h. Voluntariat ambiental, social, esportiu, educatiu, cultural, internacional i comunitari.

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que treballa per reduir les pèrdues i malbaratament alimentari i per garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible, a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social. Des d’Espigoladors han recuperat l’activitat de l’espigolament, una pràctica amb arrels mil·lenàries que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques. Organitzen recollides amb voluntariat, directament al camp, dels aliments que no es poden vendre i els distribueixen a entitats socials per facilitar l’accés a una alimentació saludable de col·lectius que viuen situacions de pobresa alimentària. Amb aquesta activitat, contribueixen a reduir el problema de les pèrdues alimentàries i l’impacte ambiental associat: s’evita el malbaratament de l’aigua, l’energia i el sòl, recursos emprats per cultivar els aliments, de la mateixa manera que s’eviten emissions innecessàries de CO2 a l’atmosfera. Així doncs, frenar el malbaratament i les pèrdues alimentàries és imprescindible per a actuar davant l’estat actual d’emergència climàtica. 

Si vols participar com a voluntari i venir a espigolar al camp, pots inscriure’t a través del formulari de la seva pàgina web: https://espigoladors.cat/ca/registrevoluntariat/

El temps de dedicació són 4 hores per espigolada (activitat puntual el 13 de maig de 15.30 a 18.30 h).

Tan bon punt estiguis inscrit/a: 

  1. Començaràs a rebre convocatòries de les espigolades al teu correu electrònic, segons les teves preferències de disponibilitat horària i àrea geogràfica. 
  2. Si estàs interessat/da a participar en alguna espigolada, podràs preinscriure-thi a través del correu de convocatòria rebut. Vine a espigolar els camps !

Hi pots contactar a través de l'adreça electrònica girona@espigoladors.com o bé per telèfon al 679 571 301.

www.espigoladors.cat
Tornar