Es necessiten persones voluntàries per col·laborar en el Gran dinar d'aprofitament d'aliments de Girona

Es necessiten persones voluntàries per col·laborar en el Gran dinar d'aprofitament d'aliments de Girona
Es necessiten persones voluntàries per col·laborar en el Gran dinar d'aprofitament d'aliments de Girona
La Plataforma Aprofitem els Aliments busca voluntaris del 2 al 5 d'octubre per a l'organització de l'esdeveniment, que tindrà lloc el dissabte 5 d'octubre a la plaça de Salvador Espriu, davant el Mercat del Lleó.
El Gran Dinar, que es farà el dissabte 5 d'octubre a la plaça de Salvador Espriu, és un àpat gratuït per a unes 400 persones, a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat pel consum. En el mateix acte també s’oferirà la donació de fruites i verdures espigolades del camp.
El dinar serà liderat per un equip de cuiners de Girona amb 100 persones voluntàries que participaran en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar i la col·laboració d’altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari.
Comptarem amb 3 cuiners de Girona liderant la cuina i aportant idees i trucs deliciosos: en Lluc Quintana del restaurant Can Xapes, la Susanna de Menjar Casolà i la Carme Picas del Ginjoler.
L'objectiu d'aquest àpat és conscienciar vers el malbaratament alimentari: Els estudis (FAO, WWF-UK) ens diuen que entre el 33% i el 40% dels aliments que es produeixen per a consum humà, es perden en la transició del camp al plat!!
La jornada, que té com a objectiu ser una festa per l’aprofitament per a tota la família, amb diferents activitats com cuinar plats (showcookings), tallers i molt més, comptarà amb la participació d’entitats locals i la presència de projectes de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari a Girona. La finalitat és impulsar i donar a conèixer iniciatives locals que treballen en la lluita contra el malbaratament alimentari i per l’aprofitament dels aliments.
Aquesta és una acció de la campanya Aprofitem els Aliments del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la coorganitzem amb l'Ajuntament de Girona, el Banc dels Aliments de Girona i la Plataforma Aprofitem els Aliments juntament amb Girona Excel·lent i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge.
Vols participar com a voluntari o voluntària al Dinar d'Aprofitament de Girona?
Ompliu el següent formulari de voluntariat i tria les opcions on vols participar següents:
- Dimecres 2 octubre, al matí:
Espigolada rural al camp (pendent encara de confirmar) - Divendres 4 octubre, de 17 a 20.30 h:
Espigolada urbana pels comerços/forns de pa de Girona - Divendres 4 octubre, 17 a 20.30 h:
Primeres tries, preparació i coccions de - Dissabte 5 octubre, de 8 a 12.30 h:
1r torn (muntatge, preparació aliments, cuina) - Dissabte 5 octubre, de 12 a 16.30 h:
2n torn (servei dinar i recollida)
Feu-vos voluntari avui i sumeu-vos a la lluita contra el malbaratament dels aliments.
Junts ho fem possible!
Hi pots contactar a través del correu electrònic: voluntariat@aprofitemelsaliments.org o bé per telèfon al 649 321 697.
Tornar


