Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona col·loca baranes a la vorera del carrer de Montjuïc per millorar la seguretat de l’entorn escolar 

Els treballs, que tindran una durada d’unes tres setmanes, també inclouen reparacions puntuals del paviment.

Dues imatges de la instal·lació de les baranes al carrer de Montjuïc

L’Ajuntament de Girona ha començat a col·locar baranes a la vorera del carrer de Montjuïc per tal de millorar la seguretat al voltant de l’Escola Montjuïc i la llar d’infants Sant Ramon Nonat. En concret, aquestes s’instal·len entre la calçada i la vorera per tal de protegir els infants quan entren o surten dels centres educatius. 

"Avançar cap a uns entorns escolars més segurs és un repte pendent que encara tenim com a ciutat", afirma la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila, que remarca que “la voluntat de l'Ajuntament de Girona és definir un pla que ens permeti consolidar a poc a poc uns carrers i places on la mainada que entra o surt dels centres educatius s'hi pugui moure de forma més sana, segura i agradable".

En total es col·locaran 64 metres lineals de tanques de ferro corten, repartides en dos trams del carrer de Montjuïc. Dos metres es disposaran a banda i banda del pas de vianants situat davant l’Escola Montjuïc, per tal de millorar la visibilitat i seguretat d’aquest punt. La resta de les tanques es col·locaran al tram de vorera del carrer de Montjuïc que va des del carrer de Silvestre Santaló fins al pas de vianants situat al costat de la parada de l’autobús, amb la intenció de fer més segur el camí dels infants cap al centre escolar.

La instal·lació de la barana, que té un cost de 9.316 euros (IVA inclòs), va a càrrec del personal de la Fundació Astres, entitat contractada per l’Ajuntament de Girona per a realitzar tasques de manteniment de mobiliari urbà. Està previst que els treballs durin tres setmanes. 

Per altra banda, també s’estan fent reparacions puntuals del paviment del carrer de Montjuïc, canviant de lloc alguns senyals i fent més àmplia la vorera. Aquestes actuacions s’emmarquen dins el projecte de camí escolar segur de l’Escola Montjuïc. 

Tornar