Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ha ampliat la vorera de l’Escola Migdia i ha creat un nou pas de vianants amb semàfor

Els treballs, que han finalitzat aquesta setmana, tenen per objectiu millorar el camí escolar del centre educatiu

Imatges dels treballs que s’han realitzat.

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat aquesta setmana les obres de millora del camí escolar de l’Escola Migdia, que van començar el mes de maig. En aquest projecte s’ha ampliat la vorera del carrer del Migdia, des de davant l’escola fins a la cantonada amb el carrer dels Rajolers i s’ha creat un nou pas de vianants semaforitzat, que travessa el carrer del Migdia.

Els treballs també han consistit en rebaixar els passos de vianants i s’ha canviat la circulació. Per raons de seguretat, els vehicles que circulen pels carrers de Saragossa i del Migdia en sentit sud, ja no podran accedir directament al carrer dels Rajolers; hauran d’accedir al carrer del Marquès de Caldes de Montbui i donar la volta a la rotonda.

Des del govern de Girona s'apunta que la voluntat és que els futurs projectes de camins escolars també incloguin pacificacions de carrers. "Volem que Girona es converteixi en una ciutat encara més amable. Hem d'allunyar progressivament els cotxes d'uns espais on es concentra la mainada. Per això apostarem per fer camins escolars més atrevits que permetin millorar la qualitat de l'aire, garantir el pas segur de la canalla i reduir la fressa al voltant dels centres educatius de la nostra ciutat", afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu.

Els treballs han anat a càrrec de l’empresa Àrids Vilanna i han tingut un cost de 87.483 euros (IVA inclòs). La millora del camí escolar de l’Escola Migdia s’integra en el marc del Pla de mobilitat urbana sostenible, a través del qual l’Ajuntament de Girona, fins al dia d'avui, ha desenvolupat un total de nou estudis de camins escolars segurs a diferents escoles de la ciutat i hi ha un desè estudi en fase de redacció. En els pròxims anys, es preveu l’execució de nous camins i el seguiment i millora dels que ja s’han fet.

Tornar