Header: Gestió Tributària i Recaptació

Gestió Tributària i Recaptació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova un pressupost de 132 milions d’euros per al 2022

Els nous comptes municipals prioritzen àmbits com la neteja i la seguretat, i suposen un increment del 7,43 % respecte als actuals que estan prorrogats del 2020. Inclouen sis milions d’euros en inversions com l’Estació Espai Jove, el pla de millora de parcs i jardins i a nou enllumenat

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Ple municipal extraordinari el pressupost per al 2022 que ascendeix fins als 132.255.950 euros, el que significa un increment del 7,43 % respecte a l’actual que està prorrogat del 2020. Els nous comptes municipals prioritzen àmbits com la neteja i la seguretat. 

“Durant l’impacte de la COVID-19 hem augmentat els recursos als col·lectius més vulnerables i als sectors econòmics que més malament ho han passat. Hem estat al costat de la gent i de les empreses i autònoms, sense afectar els serveis públics que han continuat funcionant. Tot això ha tingut uns costos per a les arques públiques, i ara cal equilibrar els números amb l’objectiu de continuar sent un ajuntament sanejat i donar una nova empenta a àmbits que són prioritaris per a nosaltres com la neteja i la seguretat”, ha afirmat Planas. 

El consistori vol incrementar, gairebé en 4 milions d’euros, les despeses en béns i serveis per fer front a l’actualització de contractes importants com el de neteja i recollida d’escombraries, el de serveis postals o el de neteja dels equipaments municipals. També es preveu un augment de la despesa en energia, en el transport públic, en els àpats i serveis del Consorci de la Sopa i en l’oferta formativa de l’Escola de Música Municipal. Alhora, es té en compte l’increment del sou del personal municipal, que el consistori està obligat per llei, i la contractació de tres agents més de la Policia Municipal de Girona. 

Aquest augment de despesa es compensa amb un increment mitjà del 6,2 % dels impostos i les taxes municipals. En concret, les taxes tindran un augment del 3,4%; l’IBI, un 7,8%; i l’IAE i l’IBI de grans superfícies no residencials, un 10%. “Aquest augment és necessari tenint en compte la necessitat d’incrementar serveis com la neteja i la seguretat, així com l’augment general del cost de la vida. Nosaltres hem sigut el govern que menys ha apujat els impostos, i que sempre hem congelat taxes i impostos en moments com la crisi econòmica, o l’any passat amb la pandèmia. A més, tenim una flexibilitat absoluta perquè es puguin pagar de manera fraccionada”, ha subratllat la regidora.  

El pressupost per al 2022 manté els 6 milions d’euros en inversions respecte a l’actual. Aquests diners aniran destinats, en gran part, a obres de manteniment, de millora de la seguretat i d’adaptació al canvi climàtic. Destaquen: 700.000 euros en la instal·lació de LEDs a l’enllumenat públic arribant a cobrir tots els carrers de la ciutat; 600.000 euros en millores en l’enllumenat de la Devesa; 210.000 euros més pel pla d’enllumenat; 500.000 euros per comprar dos autobusos; 130.000 euros per fer unes noves cotxeres; 500.000 euros per millorar els parcs, jardins, rotondes i mitgeres sota el nou pla Girona Verd; 190.000 euros per millorar i col·locar més càmeres de vigilància a la ciutat i 215.000 euros per a l’Estació Espai Jove. 

Aquest punt i el relatiu a la proposta de modificació de les Ordenances fiscals han tirat endavant en el Ple extraordinari gràcies al vot de qualitat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, després de comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i ERC), els vots en contra dels grups municipals de Guanyem Girona, PSC i de la regidora no adscrita, i l’abstenció del grup de Cs.

Llistat de les inversions
Pressupost 2022 aprovat inicialment
Tornar