Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reprèn un taller d’alfabetització digital per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania

L’activitat formativa “Connecta’t” busca reduir la bretxa digital en un context social i laboral marcat per les relacions virtuals. El curs començarà el mes de setembre i les inscripcions ja estan obertes a través del web del Servei Municipal d’Ocupació.

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha programat un taller d’alfabetització digital per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania. Es tracta d’un curs de vuit sessions pràctiques, previstes a partir del mes de setembre, en què les persones participants s’iniciaran en la informàtica i Internet i podran adquirir les competències digitals mínimes per buscar feina.

L’objectiu de l’activitat formativa “Connecta’t” és reduir la bretxa digital creixent en l’anomenada societat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Sobretot en el context social i laboral actual, marcat per les relacions virtuals, el taller busca dotar les persones inscrites de competències digitals bàsiques per ser autònomes en l’ús de les tecnologies digitals.

Durant el curs també s’explicarà a l’alumnat com accedir a recursos que els poden facilitar la recerca de feina, com ara l’ús de les xarxes socials per establir relacions interpersonals o la realització de tràmits administratius relacionats amb l’ocupació laboral. A més a més, el personal que imparteix el curs treballarà per conscienciar les persones participants de la importància d’aprendre a utilitzar i incorporar les TIC en la vida quotidiana i de trencar amb les pròpies limitacions. 

“Dins el programa d'actuacions que volem implementar en el projecte de ciutat tecnològica, un vessant molt important ha de ser el de la formació, també de les persones que necessiten actualitzar els seus coneixements i guanyar habilitats en un entorn que pot ser nou per elles. Cursos com aquest permeten avançar en la reducció de la fractura digital”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

Més enllà de la formació, durant l’activitat es proposarà a les persones participants acudir al Punt de Feina per seguir practicant i millorant les habilitats informàtiques alhora que fan recerca de feina activa al servei. En aquest sentit, els diversos programes del Servei Municipal d’Ocupació preveuen l’acompanyament i atenció integral a les persones en matèria d’ocupació i de formació, alhora que es fa intermediació laboral entre empreses que busquen treballadors i persones que busquen feina.

El taller Connecta’t es va programar per primera vegada el darrer trimestre del 2018 i se’n van fer diverses edicions fins que va començar el confinament pel COVID-19. Les inscripcions per a les noves sessions del taller, que ja compta amb una vintena de persones, ja estan obertes i es poden fer a través del web de l’SMO

Inscripcions a Connecta’t
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.