Notícies | Servei Municipal d'Ocupació (SMO)
L’Ajuntament de Girona vol potenciar l’ocupabilitat de les dones majors de 45 anys en procés d’inserció laboral
El Servei Municipal d’Ocupació porta a terme el taller “#Més45. Identifica, gestiona i comunica els teus talents” aquest mes de novembre
L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), organitza aquest mes de novembre el taller “#Més45. Identifica, gestiona i comunica els teus talents”, dirigit a dones majors de 45 anys en procés d’inserció laboral, que representa un dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció. El curs, en el qual participen 10 dones, va començar dimarts i les properes sessions es portaran a terme demà i els dies 28 i 30 de novembre.
Aquesta proposta pretén desenvolupar un canvi d'actitud i millora de la qualificació que necessita cada participant a través de dinàmiques i exercicis individuals i grupals. Els objectius concrets de la formació són aconseguir major independència i consciència de si mateixes; fomentar la reflexió sobre la realitat que les envolta; recolzar i acompanyar les participants en el seu procés d’autoconeixement; fomentar les estratègies per millorar la comunicació i facilitar les relacions interpersonals; aprendre a relacionar-se de manera positiva i eficaç, i entendre, aprendre i desenvolupar habilitats socials i tècniques de comunicació.
“El nostre objectiu és aconseguir reduir, al màxim, l'atur amb ocupacions de qualitat. En aquesta formació prioritzem un dels col·lectius més maltractats a nivell laboral, les dones majors de 45 anys, per aconseguir una ocupació de qualitat”, ha ressaltat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.
L’SMO, que té entre les seves funcions potenciar l’ocupabilitat d’aquells col·lectius amb major dificultat d’inserció, fa una especial incidència en determinats col·lectius com les persones aturades de llarga durada, les majors de 50 anys, les persones joves, els col·lectius amb discapacitat o amb baixa qualificació, els perceptors de renda mínima, les dones víctimes de violència de gènere, o amb dificultats específiques d’inserció, entre d’altres.
Entre aquests col·lectius prioritaris s’hi troben les dones, i de manera específica aquelles majors de 45 anys. Segons dades de l’atur registrat a Girona ciutat a l’octubre de 2023 les dones representaven un 55’3% del total de persones aturades a la ciutat, i d’aquestes, el 51% eren majors de 45 anys. Per altra banda, també cal destacar que la taxa d’atur registrat de la província de Girona per a dones de la franja de 45 a 54 anys és del 8’02% i per la franja de 55 a 64 anys és del 15’64%; mentre que la taxa estimada a nivell general és del 7’8%.