Notícies | Servei Municipal d'Ocupació (SMO)
Comença la formació Front End Wep Developer, en el marc del programa +TALENT CAT, per a la capacitació en especialitats formatives de l’àmbit digital d’alt nivell de qualificació
Aquest programa neix arrel dels efectes derivats de la crisi sanitària generada per la COVID-19, entre altres, l’acceleració de la transformació digital i el creixement del sector de les TIC.
El Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona va iniciar el passat 17 d’octubre el curs de Front End Web Developer, una formació emmarcada dins el programa +Talent Cat, del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Es tracta d’un programa adreçat prioritàriament a persones treballadores desocupades i amb estudis superiors, que té com a objectiu la realització d'accions de formació professional per a l'ocupació en especialitats formatives de l’àmbit digital d'alt nivell de qualificació, en el marc dels Programes de formació per cobrir necessitats específiques.
Amb la irrupció de la pandèmia, l'enfocament estratègic vers el sector digital s'ha vist reforçat. En aquest sentit, una de les accions de reactivació econòmica, a nivell europeu, ha estat la creació dels fons REACT-EU. Aquests tenen com a objectiu la recuperació ecològica, digital i resilient de l'economia, mitjançant la creació de llocs de treball d'alta qualitat, la promoció i la inclusió social i la reparació dels danys immediats causats per la crisi de la COVID-19, tot donant suport a les prioritats ecològiques i digitals de la Unió Europea.
La formació Front End Web Developer té una durada total de 380 hores: 280 hores de formació teòrico-pràctica i 100 hores de pràctiques en empresa. Les classes es realitzen de dilluns a dijous de 14.30 a 19.30 h, al Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona, i finalitzaran el proper 28 de febrer de 2023.
Durant la formació es treballaran els següents mòduls formatius: Desenvolupament web bàsic i gestió de projectes, Framework de front-end i JavaScript.
El curs compta amb 15 alumnes, 6 dels quals són dones i 9 són homes. Per comarques de residència trobem que 4 resideixen al Gironès, 1 Pla de l’Estany, 3 a l’Alt Empordà i 1 a la Selva.
Aquesta actuació compta amb un finançament de 50.250 €, i està impulsada i subvencionada pel SOC, i finançada al 100% pel Fons Social Europeu, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.