Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament organitza una xerrada sobre el projecte Reempresa, que facilita el traspàs de negocis en funcionament

L’activitat tindrà lloc aquest dijous, dia 20 d’octubre, i les inscripcions ja estan obertes.

L’Ajuntament de Girona oferirà aquesta setmana una xerrada oberta a tothom per donar a conèixer el projecte Reempresa, que facilita el traspàs de negocis que encara es troben en funcionament. L’activitat, emmarcada dins la programació de tardor de l’SMObilitza’t, tindrà lloc aquest dijous, dia 20 d’octubre, a les 10 h, a les dependències del Servei Municipal d'Ocupació de Girona. Es tracta d’una xerrada gratuïta, amb inscripció prèvia a través del web municipal. La sessió anirà a càrrec del coordinador de Reempresa a les comarques gironines, Jordi Llens, i del tècnic de Girona Emprèn Albert Bosch.

Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i l’entitat Autoocupació, amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que coordina els serveis efectius de suport a la persona que cedeix un negoci i a la persona reemprenedora en processos de reempresa. A Girona, l’Ajuntament disposa d’un punt de Reempresa on s’informa tothom qui hi estigui interessat del funcionament del programa. També s’ofereix assessorament en el procés de reemprenedoria i s’actua d’intermediador entre l’empresa que cedeix la seva activitat i la persona emprenedora interessada en adquirir-la.

“Tenim diverses línies de suport al sector empresarial, i aquesta és una iniciativa que està sent molt útil per garantir el futur de negocis ja existents. Amb les previsions econòmiques arran de la inflació, volem ser més proactius en donar a conèixer les opcions que tenen els emprenedors per tirar endavant empreses a Girona, i aquest és un exemple clar d’un programa que funciona i que ara pot ser encara més útil. La bona salut del teixit empresarial de Girona és clau per a la creació de riquesa i d’ocupació, i per això potenciem les polítiques de difusió al respecte”, ha destacat la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

Gràcies al procés de reempresa, les persones reemprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament, per fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. Es mantenen els actius de l’empresa, els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors; es transmet el coneixement i la cultura empresarial, des del vessant financer fins al més humà, i es dóna valor a la història del negoci, especialment a l’esforç de creació i desenvolupament inicials de l’empresa.

Des que es va crear el punt de Reempresa a Girona, l’any 2016, s’han atès un total de 129 persones interessades en aquest nou model d’emprenedoria i creixement empresarial. Al llarg d’aquests 7 anys, s’han tirat endavant 81 projectes reemprenedors i 18 persones han cedit el seu negoci a través del projecte.

Podeu consultar les activitats de l’SMObilitza’t en aquest enllaç.

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.