Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una jornada sobre les opcions formatives més enllà dels cicles formatius

La sessió va dirigida a les famílies d’alumnat que no ha obtingut plaça a l’FP i que en aquests moments estan buscant alternatives.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat, el dilluns 17 d’octubre, una jornada sobre les opcions formatives que hi ha més enllà dels cicles formatius. L’objectiu és ampliar la informació sobre el funcionament del sistema català d’FP integrat i explicar alternatives formatives als cicles com poden ser els certificats de professionalitat, els programes de Garantia Juvenil o els programes de mobilitat internacional. 
 
La sessió va dirigida a les famílies d’alumnat que no ha obtingut plaça als cicles formatius i que en aquests moments estan buscant alternatives formatives per aquest curs. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè, de les 19 a les 20.30 h, sota el lema “No accedir a un cicle formatiu no és el final del camí... hi ha múltiples opcions”. La sessió serà retransmesa en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Girona

“La formació és imprescindible per poder accedir al mercat laboral. Per això des de l’Ajuntament de Girona tenim diverses línies d’actuació centrades a oferir propostes a les persones que estan buscant feina, i així millorar l’ocupació a la ciutat. Ara s’ha donat una situació especial amb el que ha passat en l’accés a l’FP, i hem reaccionat ràpidament per poder posar sobre la taula alternatives formatives a qui ha quedat fora de la formació professional. No és una situació volguda per ningú, però a l’Ajuntament tenim el compromís d’ajudar a les persones afectades perquè no quedin fora del mercat laboral”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.
 
La jornada se centrarà a explorar diferents alternatives formatives. Per una banda, hi ha els certificats de professionalitat, els quals acrediten que la persona que l’ha obtingut té les competències professionals necessàries per desenvolupar una activitat laboral concreta. Aquestes propostes inclouen també un mòdul de pràctiques professionals. Hi ha certificats de professionalitat relacionats amb les diferents famílies professionals.
 
També existeixen els programes de Garantia Juvenil, una iniciativa europea que vol facilitar l’accés de les persones joves al mercat laboral. Està enfocada a què totes les persones joves que no estiguin ocupades ni participin dels sistemes de formació puguin rebre una oferta de treball, d’educació o de formació, inclosa la formació d’aprenent o un període de pràctiques, un cop acabada l’educació formal o si estan a l’atur. Alguns programes de Garantia Juvenil inclouen, per exemple, certificats de professionalitat i sessions d’orientació professional i laboral.
 
A més, hi ha els programes de mobilitat internacional que són diferents projectes i propostes pensades per a joves que volen aprofitar aquests mesos per fer una experiència internacional, ja sigui de voluntariat, d’aprenentatge d’idiomes, formacions...
 
La sessió anirà a càrrec de la cap dels Serveis Territorials d'Ocupació a Girona de la Generalitat de Catalunya, M. Carme Vidal Sastre; del coordinador de formació del Servei Municipal d'Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Joan Massó Pastells, i de la referent de Garantia Juvenil de l’Ajuntament de Girona, Laura Brugués Floriach. 
 
Per accedir a la sessió cal inscriure’s en el següent enllaç

Cartell de la jornada
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 127 resultats.