Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La meitat de l’alumnat que ha fet el curs per obtenir el certificat de professionalitat de neteja troba feina

L’activitat formativa s’inclou dins el programa “Treball als barris” d’aquest curs, que busca promoure l’equilibri social, territorial i econòmic a Santa Eugènia i Can Gibert

Una de les activitats del curs per obtenir el certificat de professionalitat de neteja.

La meitat de l’alumnat que ha fet el curs del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona per obtenir el certificat de professionalitat de neteja de mobiliari i superfícies en edificis i locals ja ha trobat feina. Dels 13 gironins i gironines residents als barris de Santa Eugenia i de Can Gibert del Pla que van començar l’activitat formativa la passada primavera, 6 s’han incorporat recentment al mercat laboral, i la resta segueix treballant amb l’equip de professionals de l’SMO per tancar un contracte de feina properament.

Durant el curs, realitzat entre els mesos de maig i juliol, l’alumnat ha adquirit coneixements i competències professionals relacionades amb el sector i ha fet pràctiques no laborals en 4 empreses diferents del ram. D’aquesta manera ha establert lligams amb el teixit empresarial i, alhora, ha dut a la pràctica les competències treballades al llarg de la formació. A més, un total de 9 persones ha cursat l’especialització en neteja hospitalària, industrial i gestió eficient de residus que s’oferia enguany com a complementària.

L’activitat formativa és una de les accions incloses dins del “Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”, que està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i busca promoure l’equilibri social, territorial i econòmic als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

Amb l’obtenció del certificat de professionalitat de neteja de mobiliari i superfícies en edificis i locals, les persones disposen d’un títol oficial que acredita les seves competències professionals en el sector de la neteja. En concret, dur a terme tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals seleccionant les tècniques, útils, productes i màquines adequats per garantir la higienització, conservació i manteniment dels espais, complint amb la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut. Aquest certificat també és un punt a favor per a les persones treballadores en un sector que actualment és poc professionalitzat i pot suposar una oportunitat major d’inserció en el mercat de treball.

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 80 resultats.