Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Plenari de la Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional de Girona acorda les línies estratègiques de la ciutat pel proper any

L’òrgan està format per l’alcaldessa de Girona, la regidora de Promoció Econòmica, la secretària general de CCOO Comarques Gironines, el president de FOEG Girona, el president de PIMEC Girona, i el secretari general d’UGT Comarques Gironines. Han acordat treballar en cinc punts per avançar en la reactivació econòmica i ocupacional de la ciutat

Imatges de la taula

L’Ajuntament de Girona ha reunit avui al migdia el Plenari de la Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional de Girona formada per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; la secretària general de CCOO Comarques Gironines, Belén López; el president de FOEG Girona, Ernest Plana; el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, i el secretari general d’UGT Comarques Gironines, Xavier Casas. Han acordat les línies estratègiques de la ciutat pel proper any. 

Durant la trobada s’han exposat les accions dutes a terme de maig a novembre de 2021 per part de la comissió tècnica de la taula. Entre elles s’han identificat els sectors i activitats generadores d’ocupació i amb necessitat de personal qualificat. 

En el marc del Plenari s’ha aprovat el Pla de Mesures de Reactivació Socioeconòmica Postcovid-19 per a la seva implementació a la ciutat de Girona. Els membres del Plenari també han aprovat els següents acords: 

  1. Redactar el Pla Estratègic de Promoció Econòmica de Girona 2022-2026.
  2. Treballar per aconseguir un centre de formació ocupacional per fomentar les professions en el sector del metall.
  3. Impulsar formacions per la capacitació de persones en el transport de mercaderies.
  4. Fixar les línies estratègiques per fomentar les vocacions STEM, especialment entres les dones.
  5. Fomentar una línia d’actuació per capacitar persones en l’àmbit de les energies renovables.

La Comissió Tècnica de la Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional de Girona és l’òrgan encarregat de desenvolupar els acords i accions aprovats per part del Plenari. Els seus objectius són millorar la qualificació de les persones en situació d’atur; oferir formació professionalitzadora d’acord amb les necessitats de les persones; afavorir l’ajustament entre oferta i demanda d’ocupació; potenciar la creació de llocs de treball estables i de qualitat; trencar el biaix de gènere associat a determinats sectors i ocupacions; i coordinar les actuacions que porten a terme les diferents entitats integrants de la taula i també amb altres grups de treball del territori.

D’altra banda, s’han presentat els ajuts a l’impuls de l’activitat econòmica local que porten per nom (Re)Activem Girona. Aquests estan dirigits a microempreses i persones professionals autònomes, amb una plantilla de fins a 5 treballadors i treballadores, afectades per les conseqüències de la crisi sanitària generada per la COVID-19, i que es preveu que es puguin sol·licitar de cara al primer trimestre de l’any vinent. 

Totes les entitats integrants de la taula han coincidit en valorar positivament aquest espai de treball i el seu funcionament. 

          
Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.