Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Deu joves inicien un contracte en pràctiques de sis mesos a l’Ajuntament de Girona

La contractació s’ha fet mitjançant una subvenció de 110.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya. 

Imatge de les persones joves contractades

Aquest mes d’octubre un total de 10 joves, 6 noies i 4 nois, han començat a treballar a l’Ajuntament de Girona a través d’un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a jornada completa. La contractació s’ha fet mitjançant una subvenció de 110.000 euros que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al consistori en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, destinat a incentivar la contractació laboral de persones joves per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.

“Una de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Girona en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica és la generació de llocs de treball i la reducció de l’atur juvenil, que s’ha vist incrementat l’últim any a causa de la crisi de la COVID-19, fet pel qual s’aposta pel desenvolupament de programes que millorin l’ocupabilitat de les persones, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps”, ha remarcat la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

Les persones joves contractades desenvoluparan diverses tasques vinculades a la titulació que tenen, formalitzades a través d’un pla de pràctiques supervisat pel seu tutor o tutora. Aquest contracte de treball els permetrà adquirir les competències tècniques i transversals vinculades a la pràctica professional sobre la matèria dels seus estudis. 

Del total de joves, 8 tenen una titulació universitària (5 d’ells de la branca de les ciències socials i jurídiques, 1 de les ciències, 1 d’arts i humanitats i 1 en enginyeria i arquitectura) i 2 tenen una titulació del cicle de Grau Superior en Administració i Finances. Estan distribuïts en diferents àrees i serveis de l’Ajuntament: a l’Oficina Municipal d’Habitatge, al Servei de Gent Gran, a Hisenda i Règim Interior, a Promoció Econòmica, a Cultura, a Urbanisme i Activitats, a Mobilitat i Via Pública i a Sostenibilitat.

Aquesta és la sisena edició que es duu a terme aquest programa, que es va iniciar l’any 2016. Al llarg d’aquests anys han estat contractats 81 joves. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, implementada a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). 

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 127 resultats.