Notícies | Servei Municipal d'Ocupació (SMO)
L’Ajuntament de Girona engega DinamiCAT, un espai per millorar l’expressió i la comprensió oral de la llengua catalana
El servei va dirigit a persones que busquen feina i s’organitza a partir de 8 sessions que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels i les participants
L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa DinamiCAT, un espai adreçat a les persones que busquen feina i que volen millorar l’expressió i la comprensió oral de la llengua catalana. L’objectiu principal del projecte, que es duu a terme des del Servei Municipal d’Ocupació, és la millora de l’ocupabilitat de les persones participants, incidint de forma específica en el català com a competència d'accés al mercat de treball, així com en l'autoconeixement i la identificació del propi capital competencial.
“El català és la llengua pròpia de Catalunya, i és necessari conèixer bé aquest idioma per viure amb igualtat d’oportunitats en tots els aspectes, per exemple en el moment de buscar feina. Moltes de les persones que venen a viure a Girona i que provenen d’altres països se n’adonen un cop són aquí de la importància de conèixer bé l’idioma, i necessiten recursos que els ajudin en aquest sentit. L’Ajuntament de Girona estem compromesos amb l’ús del català, i creiem que recursos com aquest que oferim tenen un doble benefici: en primer lloc, per a la integració de les persones immigrades; i en segon lloc, per potenciar l’ús social del català”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.
El curs està format per vuit sessions. A través d’elles es pretén que els i les alumnes posin en pràctica el català mentre descobreixen les seves competències personals i s’entrenen per les dinàmiques de grup cada cop més presents en els processos de selecció de personal.
Per determinar el contingut de les sessions s’han tingut en compte les competències més valorades i demandades per part de les empreses, analitzant les ofertes que es gestionen des del Servei Municipal d’Ocupació. En concret: autoconeixement, treball en equip, organització i planificació, gestió de les emocions, creativitat, adaptabilitat i comunicació.
La primera edició ha començat aquest mes de juny i les inscripcions ja es poden realitzar a través de la web de l’SMO. El nombre de places és de 12 per edició i es preveu portar a terme 6 edicions del projecte durant el 2021.
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.