Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Servei Municipal d’Ocupació presenta la programació SMObilitza’t pel segon trimestre d’enguany, amb 15 activitats per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina

SMObilitza’t mantindrà el format virtual i té per objectiu oferir eines i recursos per la recerca de feina, promoure l’autoconeixement i la definició d’objectius laborals concrets i realistes i oferir informació actualitzada dels principals sectors d’ocupació

El tret de sortida a la programació serà el 7 d’abril, amb la sessió “Consells per superar una entrevista online” que es realitzarà en col·laboració amb el Grup Organigrama, servei integral de recursos humans. 

Amb aquesta programació el Servei Municipal d’Ocupació continua la seva aposta per oferir serveis de formació transversal i d’orientació i assessorament laboral, ajustats a les exigències del mercat de treball, amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur i, en conseqüència, contribuir a augmentar les seves possibilitats de trobar feina.

El disseny de les accions que s’hi engloben té en molt en compte el model de selecció per competències, enteses com a conjunt de coneixements, aptituds i actituds que es manifesten en conductes que ajuden a preveure el comportament futur i el nivell d’adequació d’una persona a un lloc de treball. Aquest model està guanyant  força en l’àmbit dels recursos humans, donat que ha demostrat ser una eina eficaç per la gestió de canvi, permet integrar els objectius de l’organització amb els de la persona generant compromís, motivació i satisfacció i introdueix un nou model de lideratge, facilitador i cooperatiu. 

En funció del seu objectiu, les accions programades es classifiquen en tres categories:

  • Actua.TIC: pretenen facilitar i optimitzar l’adquisició i ús d’eines i tècniques de recerca de feina, contribuir a definir estratègies d’inserció realistes i ajustades a les necessitats del mercat de treball i donar a conèixer els recursos ocupacionals disponibles.
  • O2. Ocupacions amb opcions: converses amb empreses, gremis i associacions per conèixer en primera persona quins són els perfils demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori.
  • Aula de competències: tallers que tenen com a objectiu potenciar les competències transversals, prioritzant les relacionades amb les necessitats de millora detectades entre les persones usuàries del servei, així com amb les aptituds i actituds més valorades per part de les empreses.

Les sessions són gratuïtes i la inscripció es pot fer de manera telemàtica a través de l’agenda virtual del Servei Municipal d’Ocupació.

Programació SMObilitza't abril-juny 2021
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.