Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Es formalitza la contractació de 25 persones en el marc del programa Treball als Barris, per portar a terme obres i serveis d’interès general i social al sector de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Aquests contractes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i tenen per objectiu millorar el nivell d’ocupabilitat de les persones participants

A data 1 de setembre de 2020, s’han contractat 9 persones per un període de 7 mesos per tal de portar a terme accions de dinamització comunitària al barri. La resta de contractacions s’han realitzat durant el mes de juliol. En total, s’ha contractat 25 persones per període d’entre 7 i 9 mesos; la majoria d’elles residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. 

Aquests contractes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social i tenen per objectiu millorar el nivell d’ocupabilitat de les persones participants a través de l’adquisició d’experiència laboral. 

Les persones contractades portaran a terme obres i serveis d’interès general i social als barris d’actuació, en tots els casos en el marc de projectes de naturalesa temporal. En concret:

  • Equip de dinamització comunitària dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, que ha permès la contractació d’una tècnica de coordinació de la brigada i 9 auxiliars pràctics. L’objectiu d’aquest projecte és dissenyar i enfortir els projectes comunitaris que sorgeixin als barris, a fi i efecte de fomentar la participació ciutadana i comunitària de les persones que hi viuen.
  • Brigada de microurbanisme i rehabilitació d’equipaments al barri, que ha permès contractar 1 oficial de paleteria i 3 peons. L’objectiu és el manteniment i la millora general dels espais públics del barri, per afavorir l’accessibilitat als equipaments i serveis i la mobilitat de la ciutadania.
  • Brigada de viverisme i manteniment de les Hortes, que ha permès contractar 1 oficial de jardineria i 2 peons. Les tasques que portaran a terme seran el manteniment i millora dels espais públics del parc agrícola de les Hortes de Santa Eugènia.
  • Dinamització i suport a la logística dels equipaments d’ocupació, que ha permès la contractació de 2 auxiliars pràctics per portar a terme tasques de suport logístic a les activitats i formacions i de suport al desplegament de dispositius, equips informàtics, audiovisuals i tècnics. 
  • Brigada d’educació ambiental del barri, que ha permès contractar 2 persones per sensibilitzar a la població en relació als problemes ambientals, especialment en la gestió de residus i donar pautes als grups de població per comportar-se de manera adient i respectuosa amb el medi ambient.
  • Detecció de les persones de més de 65 anys del barri en situació de soledat no volguda i intervenció individual i comunitària, amb la finalitat d’esdevenir un suport actiu en la consecució d’accions ja plantejades al barri, adreçades a fomentar la cohesió de la població en general i la integració de persones grans en situació de soledat no volguda.

De manera paral·lela a la contractació, des del Servei Municipal d’Ocupació es portaran a terme accions d’acompanyament i orientació laboral, a fi de millorar el capital competencial de les persones participants i facilitar la seva inserció al mercat laboral ordinari, que és l’objectiu final d’aquestes contractacions. 

Més informació
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 67 resultats.