Header: Oficina de Foment de les Arts

Oficina de Foment de les Arts
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

Xarxes: Girona Crea - Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia fins als 285.000 euros els ajuts a la creació, la producció i l’exhibició artística

La convocatòria dels programes Ajuts Girona Crea i Amplia Cultura ja està oberta i hi ha temps per presentar les sol·licituds fins al 22 de març.

L’Ajuntament de Girona destinarà 285.000 euros a la convocatòria d’ajuts a la creació, a la producció i a l’exhibició artística aquest 2023. En concret, es destinaran 175.000 euros als Ajuts Girona Crea i 110.000 euros a les subvencions Amplia Cultura, fet que suposa un increment de 40.000 euros en relació amb el 2022. El termini per presentar les sol·licituds ja està obert i hi ha temps per fer les inscripcions fins al 22 de març. 

"Fem una aposta clara per aquestes ajudes i per la cultura, ja que n’augmentem el suport. Alhora, cal dir que aquesta convocatòria d’ajuts és una oportunitat per fomentar la creació artística a la ciutat de Girona, i també és una bona ocasió per impulsar encara més els centres culturals gironins com La Marfà i el Bòlit o projectes com la Girona Film Office. Estem al costat dels creadors i creadores per promoure la cultura en tots els àmbits i per a tothom, perquè la Girona del futur ha de ser 100% cultural”, afirma el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per una banda, els Ajuts Girona Crea, antigament anomenats Kreas, es destinaran a beques de formació i creació artística, i també a subvencions per a la producció de projectes artístics. Per altra banda, les subvencions Amplia Cultura van destinades a la realització d’activitats culturals complementàries a l’oferta municipal o a activitats culturals amb finalitat inclusiva i d’acció social. 

A la convocatòria de 2022 es van atorgar un total de 56 ajudes repartides entre 35 beques i subvencions de la línia d’Ajuts Girona Kreas per al desenvolupament de projectes artístics de tots els àmbits de creació. Pel que fa a la línia de subvencions Amplia Cultura, es van subvencionar 21 activitats culturals promogudes per entitats i empreses culturals de Girona. 

Aquestes ajudes es complementen també amb la línia de suport a la creació de La Marfà, les beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit Residència Girona Creativa, el programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office i les subvencions a festivals d’interès cultural de la ciutat de Girona. 

Les persones interessades en aquesta convocatòria poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme el pròxim dimarts, dia 7 de març, a les 19 h, a El Modern o adreçar les seves consultes a l’Oficina de Foment de les Arts (ofa@ajgirona.cat). 

Per a més informació es pot consultar la web de Cultura.  

Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.