Header: Oficina de Foment de les Arts

Oficina de Foment de les Arts
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

Xarxes: Girona Crea - Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona obre la convocatòria d'ajudes al sector artístic i cultural per un import de 265.000 euros

Les ajudes es divideixen en tres línies: els Ajuts Girona Kreas, l’Amplia Cultura i l’Acompanyament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office

L'Ajuntament de Girona destinarà 265.000 euros a la convocatòria d'ajudes a la formació, creació, recerca, producció, exhibició i acompanyaments artístics del Servei de Cultura per aquest any 2022. L'import es reparteix entre tres línies de subvencions amb objectius diferents: els Ajuts Girona Kreas, l’Amplia Cultura i l’Acompanyament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office. El període de presentació de sol·licituds de tots tres ajuts començarà demà, dia 25 de febrer, i s'allargarà fins al 17 de març. 

Per una banda, els Ajuts Girona Kreas destinaran 175.000 euros a beques de formació i creació artística i a la subvenció de projectes artístics, fet que suposa un increment de 25.000 euros respecte a la convocatòria de l'any passat. Per l'altra, les subvencions Amplia Cultura, destinades a la realització d'activitats culturals complementàries a l'oferta municipal o que tinguin una finalitat inclusiva i d'acció social, contemplen un pressupost de 70.000 euros. Finalment, la tercera edició del Programa d'acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office manté l'aportació de 20.000 euros, destinats a donar suport a dos projectes d'aquest àmbit.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha defensat que “aquesta convocatòria d’ajuts artístics i culturals és una oportunitat per fomentar la creació artística a la ciutat de Girona, i també és una bona ocasió per impulsar encara més els centres culturals gironins com ara La Marfà i el Bòlit”. “Estem al costat de la gent per promoure la cultura a tots els àmbits i per a tothom, perquè la Girona del futur ha de ser 100% cultural”, ha afegit Ayats. 

L'Oficina de Foment de les Arts (OFA) és qui coordina aquests ajuts a la formació, creació, recerca, producció, exhibició i acompanyaments artístics del consistori. En aquest sentit, s'ha preparat una sessió informativa per a les persones interessades en algun dels tres programes que se celebrarà dilluns 7 de març, a les 18.30 h, a El Modern.

En la darrera convocatòria, les ajudes del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Girona es van atorgar a un total de 50 projectes artístics i culturals, dividits en: 29 beques i subvencions dins dels Girona Kreas; 19 activitats culturals promogudes dins l'àmbit d'actuació de l'Amplia Cultura, i dos projectes del Programa d'acompanyament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office. A més d'aquestes subvencions, les persones beneficiàries dels ajuts han pogut complementar els seus projectes amb les diferents línies de suport a la creació de  La Marfà – Centre de creació musical, les beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona o les subvencions a festivals d'interès culturals de la ciutat de Girona. 

Podeu consultar-ne tota la informació a les pàgines web sobre els Ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura i el Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office.

Aquest projecte compta amb el suport del  PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.