Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La tercera edició del cicle A prop durà a Girona 26 propostes d’artistes emergents del territori

De forma excepcional, l’esdeveniment tindrà lloc entre els mesos de setembre i de novembre, i es farà en 12 equipaments municipals de 7 barris diferents de la ciutat

Actuació de la companya Non Sin Tri durant l'A prop 2021.

La tercera edició del cicle A prop durà a Girona 26 propostes d’artistes emergents del territori entre el 7 de setembre i el 17 de novembre del 2022. Un cop més, l’A prop convertirà els centres cívics, biblioteques municipals i l’Estació Espai Jove en l’aparador de les propostes més fresques i de proximitat de diverses creadores i creadors emergents de les comarques gironines. Aquest any, la programació és una selecció d’entre els 135 projectes culturals de petit format que es van presentar en la convocatòria, i s’hi inclouen actuacions de diferents àmbits artístics -arts escèniques, música, arts visuals i arts pluridisciplinàries-.

“L’A prop és un exemple de suport a creadors i creadores locals per una banda, i de foment de la participació en la vida cultural de la ciutat per l’altra. I de fer-ho en comú, cooperant entre diferents serveis i equipaments”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha remarcat que “el cicle torna a reivindicar el seu principal objectiu de fer arribar la cultura i els espectacles a tothom, fent protagonistes sobretot els barris i la seva gent”.

Dels 26 projectes seleccionats, 15 seran propostes musicals, amb actuacions dels artistes Emma Yuzz, Agnès Allgueró, Gáldrik, Cookah P & Boom Boom Fighters, Thelee, Joanna i Litus, Genni & Aleks Locksmith, Bicèfal Project, Jordi Serradell, Cat Klezmer Trio, Ani in the Hall, Pol Bordas, Arar, Abril Gabriele i Hatxe Music. També es podran veure 9 espectacles d’arts escèniques, que combinaran dansa, teatre, circ i propostes familiars, i que aniran a càrrec de Las Miradas Compartidas, Cia Karlus, Cia Empordà Mar, Clàudia Mirambell, Silver and Gold, Cia Impàs, Clara Centenera, Cia Atzucac i La Nave Va. Completaran l’oferta cultural del cicle 2 propostes d’arts visuals, una exposició de Fiona Doncaster i un taller d’estampació urbana a càrrec de MaiNav.

Totes les activitats previstes són gratuïtes, i es faran en 12 equipaments municipals de 7 barris diferents de Girona: al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, al Centre Cívic Santa Eugènia, a l’Espai Cívic de Can Gibert del Pla, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, i  a L’Estació Espai Jove.

De cara al proper any, l’esdeveniment recuperarà el seu calendari habitual al voltant de la primavera i l’estiu. En aquest sentit, es preveu que al llarg de la tardor, coincidint amb la programació d’enguany, s’obri la convocatòria per participar en l’edició 2023 de la iniciativa.

El Cicle A Prop es va iniciar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial”. Es tracta d’un projecte organitzat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Diputació de Girona i el patrocini de Damm. La gestió executiva del cicle va a càrrec de Baowatt.

Podeu consultar la programació al web i a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi.

Acció desenvolupada amb el suport del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

Cicle A prop 2022
Dossier de premsa
Tornar