Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obre el segon període de presentació de sol·licituds del programa Aixequem Persianes

Aquesta convocatòria pretén impulsar la implantació d’activitats econòmiques en els locals, carrers i barris més afectats per la situació econòmica i l’atur. Les persones interessades poden presentar les peticions fins al 31 de gener del 2022.

L’Ajuntament de Girona ha obert el segon període de presentació de sol·licituds del programa Aixequem Persianes 2021. Aquesta convocatòria pretén impulsar la implantació d’activitats econòmiques en els locals, carrers i barris més afectats per la situació econòmica i l’atur, i millorar així la cohesió social a la ciutat. Les persones interessades poden presentar les peticions fins al 31 de gener del 2022.

El consistori destina, un any més, 30.000 euros a aquests ajuts que es duen a terme en aquells locals buits que estan situats als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Campdorà, Carme, Eixample Sud, Font de la Pólvora, Gavarres, Hortes, La Creueta, Mas Xirgu, Pedreres, Pedret, Pont Major, Torre Gironella i Vila-roja. Aquestes zones s’han seleccionat a través d’uns criteris objectius, basats en informes tècnics municipals, estudis de consultoria d’implantació comercial i l’anàlisi sociodemogràfica dels barris. Totes elles tenen unes característiques comunes com són una taxa d’atur més elevada que la mitjana municipal i un número molt alt de locals comercials buits.

“La recuperació econòmica és una prioritat, especialment en sectors que s'han vist afectats per la pandèmia, com és el cas del comerç. Amb aquestes ajudes no només volem donar suport a l'activitat econòmica i a la creació d'ocupació, sinó que volem posar èmfasi en els barris més allunyats del centre, ajudant les persones emprenedores que hi volen establir el seu negoci”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

El primer període de presentació de sol·licituds d’Aixequem Persianes 2021 es va obrir a l’estiu, de l'1 d’agost al 30 de setembre. En aquesta primera fase s’han rebut un total de quatre peticions.

L’ajut, que va néixer el 2013, consisteix en subvencions econòmiques directes a fons perdut amb un import màxim de 3.500 euros per a l’establiment i l’inici de l’activitat i la compra de maquinària, utillatge, noves tecnologies o mobiliari associat a l’activitat. La subvenció s’atorga a iniciatives que es vulguin establir en locals comercials d’aquests sectors de la ciutat, ja siguin projectes cooperativistes o persones físiques o jurídiques amb projectes d’emprenedoria o experiències singulars que contribueixin a dinamitzar zones emblemàtiques o incentivar sectors en risc. Els locals on s’implantin les noves activitats han de ser locals oberts al públic i ha de fer almenys 3 mesos que estan tancats i sense activitat econòmica.

Bases i convocatòria
Tornar