Header: Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut | Promoció de la Salut

Centre Jove de Salut

Adreça:
Plaça de Sant Pere, 11
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 204 212

A/e:
centrejovedesalut@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/centrejovedesalut

Nou horari:
De dilluns a divendres de 9 a 14 h.
Primera quinzena d'agost tancat.

Xarxes: Centre Jove de Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona treballa en la prevenció del consum d’alcohol entre les persones joves amb l’exposició “Sortim?” 

La mostra està formada per diferents plafons que conviden als nois i noies a reflexionar envers el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta substància. S’han organitzat visites dinamitzades amb diferents centres d’educació secundària de la ciutat.

Imatge de la visita de l’alumnat de l’Institut Santa Eugènia a l’exposició

L’Ajuntament de Girona treballa en la prevenció de danys associats al consum d’alcohol en l’oci nocturn entre les persones joves amb l’exposició “Sortim?”. La mostra, que es pot visitar a Els Químics Espai Jove fins al 22 d’octubre, està formada per diferents plafons que conviden als nois i noies a reflexionar envers el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta substància, i aborda de manera respectuosa i crítica aspectes com la violència en l’oci nocturn.
 
La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, ha visitat aquest matí la mostra. "No treballem des d'una vessant alliçonadora, sinó des de la perspectiva de reflexionar sobre el consum d'alcohol i les conductes de risc. Des de l'autoconeixement, donar les eines a les persones joves per prendre decisions i tenir un pensament crític", ha assegurat la regidora, que ha remarcat que es fa un "treball individual, d'autoresponsabilitat, però també col·lectiu". "Des de fa molts anys que des de l'Ajuntament de Girona s'ofereix un recurs educatiu d'aquesta temàtica, coincidint cada mes d'octubre abans de les Fires de Sant Narcís", ha explicat fent una crida a "deixar de criminalitzar els joves".

“Sortim?” és un programa de prevenció de les drogodependències dissenyat com a una eina per fomentar la reflexió entorn del consum d’alcohol des de diversos àmbits i espais juvenils, tant en el context escolar com el comunitari. L’exposició que proposa el programa s’orienta al treball amb joves consumidors o no d’alcohol. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’han organitzat visites dinamitzades amb diferents centres d’educació secundària de la ciutat per treballar tots aquests aspectes. 
 
Els seus objectius són millorar la informació del jovent en relació amb l’alcohol, augmentar la percepció de risc associada al seu consum, analitzar críticament les actituds sexistes en el context de l’oci nocturn, reflexionar sobre les conductes de risc associades al consum d’alcohol i reduir els riscs associats al seu consum en l’oci nocturn. 
 
L’exposició, un projecte elaborat per l’associació sense ànim de lucre Promoció i Desenvolupament Social (PDS), s’emmarca dins les activitats que desenvolupa Salutacció, la taula de promoció de la salut jove de la ciutat de Girona que es va fundar el 2002. Actualment està integrada per l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya, Creu Roja Joventut a Girona i l’Associació Comunitària Anti-SIDA de Girona. Aquestes administracions i entitats comparteixen l’objectiu de treballar en l’àmbit de la salut des d’una perspectiva juvenil, de forma eminentment sensibilitzadora, informadora i preventiva. 

Tornar