Header: Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut | Promoció de la Salut

Centre Jove de Salut

Adreça:
Plaça de Sant Pere, 11
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 204 212

A/e:
centrejovedesalut@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/centrejovedesalut

Nou horari:
De dilluns a divendres de 9 a 14 h.
Primera quinzena d'agost tancat.

Xarxes: Centre Jove de Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Jove de Salut obre un nou canal de consultes a través d’Instagram

Per missatge directe, el jovent podrà enviar dubtes i comentaris sobre salut, i personal tècnic de l’equipament els resoldrà amb la major rapidesa possible

El Centre Jove de Salut de Girona (CJS) afegeix Instagram al seu ventall d’eines per contactar amb el jovent! L’Ajuntament de Girona ha engegat una campanya informativa a través de les xarxes socials i de la difusió de cartells per donar a conèixer la incorporació del perfil d’Instagram del CJS com un canal més de comunicació amb els i les joves de la ciutat. Aquesta via s’afegeix a les que el servei presta des del 2005, quan va començar a oferir acompanyament en salut sexual, afectiva i emocional als nois i noies de fins a 25 anys a través de trucades telefòniques, correu electrònic i visites presencials. 

“Hem d’aconseguir arribar al màxim nombre de joves possible, que ens han de conèixer i han de saber què els podem oferir a través del Centre Jove de Salut. Els podem ser molt útils, per això ens hem proposat utilitzar nous canals de comunicació per adaptar-nos a les eines que ells fan servir en el seu dia a dia”, ha explicat la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau. 

L’aposta per Instagram es basa en l’ús generalitzat, transversal i ubic del telèfon mòbil i de les xarxes socials, especialment entre el jovent, que ha convertit aquestes dues eines en elements clau per acompanyar el col·lectiu jove en matèria de salut. A més, la naturalesa versàtil i eficaç de comunicació que caracteritza Instagram fa que sigui una bona opció per sensibilitzar i difondre continguts relacionats amb la salut entre els nois i noies, resoldre dubtes puntuals sobre salut amb rigor, donar a conèixer les activitats i serveis del Centre Jove i donar veu i visibilitat a les persones usuàries del servei.

En aquest context, el perfil del CJS @centrejovesalut_gi, obert fa uns mesos, està disponible per a la resolució de dubtes sobre qualsevol tema relacionat amb la salut. Hi pot escriure qualsevol persona jove, a través de missatges directes, i personal tècnic de l’equipament resoldrà les preguntes amb la major rapidesa possible (exceptuant caps de setmana i festius). Per fer consultes no hi ha restricció geogràfica, només tenir 25 anys o menys. La idea és que s’hi adrecin preguntes puntuals i que, si hi ha necessitat i interès per part del jove, el cas pugui derivar en altres tipus d’intervencions.

En aquest sentit, la plataforma social constitueix una eina complementària als recursos existents del centre. Es manté el servei per telèfon, així com les visites presencials, i també el formulari de consulta en línia del web, que segueix sent la via més habitual de consulta virtual. Aquest canal ha tingut un gran èxit al llarg dels darrers anys a l’hora d’atendre problemes i dubtes puntuals, i té l’avantatge que s’hi poden fer preguntes de forma totalment anònima, a diferència d’Instagram.

Entre els serveis que ofereix el Centre Jove de Salut de Girona hi ha el suport davant de tota mena de situacions, des de l’acompanyament en dificultats de gestió emocional, fins a l’assessorament respecte consums o conductes addictives, passant per cribratges d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), o orientació en sexualitat i alimentació, entre d’altres. El CJS és un servei municipal gratuït, anònim i confidencial per a tothom que visqui, estudiï o treballi a Girona, fins als 25 anys d’edat, inclosos. 

Cartell
Tornar