Header: Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut | Promoció de la Salut

Centre Jove de Salut

Adreça:
Plaça de Sant Pere, 11
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 204 212

A/e:
centrejovedesalut@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/centrejovedesalut

Nou horari:
De dilluns a divendres de 9 a 14 h.
Primera quinzena d'agost tancat.

Xarxes: Centre Jove de Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Estació Espai Jove organitza #Desconnectemho, una iniciativa per visibilitzar violències masclistes a la xarxa

Del 18 de febrer a l'11 de març es difondran diferents experiències de violència a internet a través del perfil d'Instagram @estacioespaijove. El projecte conclourà amb una taula rodona virtual amb diferents agents de la ciutat relacionats amb la temàtica que donaran resposta a com actuar davant aquestes situacions

L'Estació Espai Jove organitzarà del 18 de febrer a l’11 de març #Desconnectemho, una iniciativa que pretén visibilitzar les violències masclistes que es produeixen a les xarxes socials i informar sobre com enfrontar-s'hi. Aquest matí, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, i la regidora de Drets Socials, Núria Pi, han explicat que amb aquesta campanya també es vol donar a conèixer els recursos i serveis que poden ajudar en aquestes situacions. 

“Des de les àrees de Joventut i d’Igualtat d’aquest govern creiem necessari posar en marxa projectes com aquest perquè, malauradament, hem pogut comprovar que el nivell d'assetjament no ha disminuït, sinó que a més s'ha traslladat a les xarxes socials”, ha afirmat la regidora Núria Pi. Per la seva banda la regidora Annabel Moya ha destacat que “a les xarxes s’hi fan comentaris i hi ha actituds i comportaments que sovint no som conscients que es donen. Un micromasclisme gairebé invisible, imperceptible”. “Des de l’Estació Espai Jove hem volgut donar-hi la volta d’alguna manera. Hem agafat les xarxes, que són un mitjà conegut i familiar pel jovent, per treballar-ho, per difondre el missatge, per fer aquesta pedagogia i posar sobre la taula la problemàtica”, ha afegit.  

La iniciativa va dirigida a joves d'entre 17 i 25 anys. A través del perfil d’Instagram @estacioespaijove i sota el hashtag #Desconnectemho, es difondran diferents experiències anònimes de violència a internet. Algunes d'aquestes seran casos reals i d'altres seran casos paradigmàtics que qualsevol jove es pot trobar. A més, qui vulgui podrà fer arribar la seva experiència a través d’un missatge directe d'Instagram i el contingut es publicarà de forma anònima. També es podrà compartir una experiència obertament fent ús del hashtag o mencionant a L'Estació Espai Jove (@estacioespaijove).

L'acció conclourà l'11 de març a les 19.30 h amb una taula rodona virtual sobre com donar resposta a les violències masclistes que es produeixen a les xarxes socials. El debat comptarà amb representants del Servei d'informació i d'atenció a les dones (SIAD), del Centre Jove de Salut i de l’àrea d'Igualtat i Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, així com amb la vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona, Silvia Llach. Al final s’obrirà un torn obert de preguntes pels assistents. L’activitat serà gratuïta i caldrà inscripció prèvia al web www.girona.cat/estacio 

La proposta neix amb l’objectiu d'ajudar a detectar violències a la xarxa, ja que durant la pandèmia la comunicació entre persones, i sobretot amb joves, té lloc sobretot a través d'internet. La iniciativa està organitzada per L'Estació Espai Jove i compta amb la col·laboració de Gaudir-nos, un projecte liderat per un psicòleg especialitzat en gènere i sexualitat. 
 

Tornar