Header: Voluntariat

Voluntariat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Estació Espai Jove organitza la seva primera Fira de Voluntariat Local 

La jornada tindrà lloc demà, dimecres 20 de desembre, d’11 a 13h.

Cartell de la Fira de Voluntariat Local

L’Estació Espai Jove organitza demà, dia 20 de desembre, la seva primera Fira de Voluntariat Local. La jornada està pensada per donar a conèixer els projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat i a les comarques de Girona, visibilitzant les principals coordinadores de voluntariat, entitats i projectes de diferents àmbits: social, educatiu, de salut, mediambiental, cultural, entre d’altres. La fira començarà a les 11 h i finalitzarà a les 13 h.

La intenció de la fira és arribar majoritàriament a joves d’entre 18 i 30 anys que vulguin realitzar experiències que els permetin implicar-se en accions més enllà dels estudis i de la feina, on puguin desenvolupar habilitats com la iniciativa, l’empatia, el pensament crític, el compromís, etc., ampliant les seves oportunitats i la seva capacitat de participació en la ciutat.

Durant dues hores, les persones assistents podran parlar directament amb responsables i persones voluntàries, conèixer les diferents opcions i trobar el projecte que més encaixi amb cadascú. L’activitat està inspirada en la Fira de Voluntariat Internacional que organitza un cop l’any, entre febrer i març, el Servei de Mobilitat Internacional de L’Estació Espai Jove. Per tant, el format serà horitzontal i proper, per tal que les persones interessades puguin moure’s lliurement per l’espai i compartir inquietuds, dubtes i experiències amb les diferents organitzacions.

Aquesta jornada comptarà amb la participació de diferents coordinadores de voluntariat: Girona Voluntària, la Federació Catalana del Voluntariat Social i la Coordinadora d’ONG Solidàries de Comarques de Girona i de l’Alt Maresme. A més, també hi haurà diverses entitats i projectes de voluntariat com són: Creu Roja, Càritas, ATART – Grup ATRA, Associació Contra el Càncer, Casal dels Infants de Salt, WaniBik, Nousol ONG, Llar Oxalis, Associació Valentes i Acompanyades, Voluntariat per la Llengua, La  Sorellona, Projecte Lola, el CAU de Can Tona i la Fundació Autisme Mas Casadevall. També hi tindran presència serveis de l’Administració pública que promouen el voluntariat com la Unitat de Compromís Social i Orientació Professional de la Universitat de Girona i el Servei de Participació de l’Ajuntament de Girona.

L’entrada és lliure i gratuïta per a tothom. Durant la jornada, l’equip tècnic de L’Estació Espai Jove també assessorarà les persones que tinguin intenció d’implicar-se en projectes de voluntariat per tal que aprofitin al màxim les possibilitats de la fira.

Tornar