Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Manifest oficial amb motiu del Dia contra l'estigma del VIH “Reforcem el compromís”

Un any més, l’1 de desembre commemorem el Dia contra l'estigma del VIH recordant i donant suport a totes les persones afectades.

L’1 de desembre, Dia contra l'estigma del VIH, és una oportunitat per recordar la pandèmia del VIH i mostrar el nostre suport a totes les persones que s’hi veuen afectades.

Amb el pas dels anys els avenços científics i la implementació d’estratègies de prevenció biomèdiques, estructurals i conductuals han contribuït a una reducció del nombre de noves infeccions pel VIH. La millora en els tractaments ha facilitat que aquesta infecció esdevingui una patologia crònica i que si el virus esdevé indetectable no sigui transmissible, plantejant nous reptes que necessiten de noves respostes i de la renovació de les ja existents.

Actualment les persones amb VIH viuen tants anys com aquelles que no el tenen i presenten necessitats mèdiques i socials específiques que es veuen agreujades per un estigma i discriminació latents en la societat que afecten el seu benestar i poden impedir l’adopció de mesures preventives.

Depèn de tots i totes nosaltres el facilitar un entorn en que puguem gaudir d’una salut plena. El Pacte Social contra la discriminació i l’estigma de les persones amb VIH a Catalunya és l’instrument que ens ha de permetre fer efectiu el compromís social cap al respecte a la diversitat, a l’educació integral i a la inclusió de totes les persones en una societat lliure de prejudicis.

Conscients dels reptes que encara tenim i coneixent la importància del treball conjunt per donar respostes, Catalunya implementa el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2021- 2030, full de ruta liderat per la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques, i que recull les propostes de les entitats comunitàries, el món professional, la ciutadania i les administracions catalanes per tal de reduir el nombre d’infeccions, garantir una atenció integral de qualitat i crear un entorn social sense serofòbia, amb una mirada transversal de perspectiva de gènere.

Sabem on volem arribar i tenim les eines per fer-ho, en aquest Dia Mundial reforcem el nostre compromís perquè sigui possible, tal i com fixa l’OMS, eliminar el VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030.

Comunicat conjunt del Dia Mundial de la SIDA 2023
Tornar