Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament presenta els primers resultats del projecte de convivència intergeneracional Girona Conviu

La iniciativa facilita que convisquin estudiants menors de 35 anys amb persones de més de 65 anys que viuen soles.

L’Ajuntament de Girona ha presentat aquesta tarda els primers resultats del projecte Girona Conviu. La proposta, que es va donar a conèixer a la ciutadania el dia 2 de març al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, facilita la convivència intergeneracional entre estudiants menors de 35 anys i persones de més de 65 anys que viuen soles. La regidora d’Habitatge i Joventut del consistori, Annabel Moya, i la primera parella de convivents del projecte, Montserrat Mateu i Sophia Cano, han explicat avui aquesta experiència, que no s’havia fet mai abans a la ciutat.

“Ens trobem en una fase inicial del projecte, amb una parella convivent en curs, i cercant persones grans que vulguin participar-hi. Seguim treballant perquè el jovent pugui accedir a un habitatge i, alhora, pugui fer-ho convivint amb el col·lectiu de majors de 65 anys”, ha explicat la regidora de Joventut i Habitatge del consistori, Annabel Moya.

Per la seva banda, la participant Montserrat Mateu ha expressat que està “molt contenta d’aquesta experiència”. “Al principi fa un cert respecte, però tot ha sigut molt fàcil. Amb la Sophia ens avenim molt bé, ja fa 6 mesos que convivim, i ho recomanaria perquè la qualitat de vida m'ha millorat notablement amb més companyia”, ha destacat Mateu. 

Sobre la convivència, Sophia Cano s’ha mostrat convençuda de la decisió i ha exposat que “és molt important el filtre previ que es fa des de l’Ajuntament a través d’entrevistes i de trobades inicials, que aconsegueixen que realment encaixis amb l’altra persona, així com l’acompanyament sostingut que ens han ofert des de bon principi per assegurar que tot anava bé”.

El projecte Girona Conviu forma part del Servei d’Habitatge Jove de l’Ajuntament, i té la voluntat de mobilitzar habitatge accessible per al col·lectiu d’estudiants de la ciutat amb dificultats d’emancipació i de proporcionar acompanyament a les persones grans per evitar la soledat no volguda. En el marc de la iniciativa, el consistori ofereix el vincle, en fa seguiment i actua com a mediador entre les parts, sense implicar-se en la relació contractual. La intenció és fer créixer aquesta iniciativa que, de moment, funciona com una prova pilot.

Les persones grans que vulguin participar-hi, poden posar-se en contacte amb l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, que les informarà sobre el procediment que cal seguir. Poden formar-ne part persones majors de 65 anys que compleixin els següents requisits: han de ser autònomes; viure soles i ser titulars de l’habitatge, en lloguer o propietat; disposar d’una habitació disponible que reuneixi les condicions necessàries per a un/a estudiant, i tenir ganes de compartir i viure una nova experiència.

Podeu trobar més informació sobre el projecte Girona Conviu al web municipal.

Tríptic informatiu
Tornar