Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona dóna suport a la marató per afrontar la soledat en la gent gran de la Fundació “la Caixa”

En el marc de l’acció, aquest dissabte la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba es convertirà en un espai de debat i visibilització per a tots els públics del fenomen de la solitud.

L’Ajuntament de Girona dóna suport a la primera marató de paraules per afrontar la soledat en la gent gran organitzada per la Fundació “la Caixa”, amb la col·laboració del consistori i de la Creu Roja. Aquest dissabte, dia 1 d’octubre, a partir de les 10 h, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba es convertirà en un espai públic de debat on se sensibilitzarà sobre el fenomen de la soledat i la importància de teixir bones relacions socials. Aquesta marató es durà a terme a les set ciutats catalanes on es desplega el programa Sempre Acompanyats.

Sota el lema “Una paraula per canviar-ho tot”, l’acció parteix de la convicció que parlar és el primer pas per prendre consciència sobre el sentiment de soledat no desitjada. A partir d’aquesta detecció, el programa ofereix un equip professional amb l’objectiu d’empoderar la persona facilitant-li relacions de confiança, compromís i col·laboració amb l’entorn, com també suport en el seu procés perquè pugui gaudir d’una vida plena.

La jornada arrencarà amb les intervencions de la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; del director d’Espai Fundació “la Caixa” Girona, Manel Rullo, i de la vicepresidenta provincial de Creu Roja, Carme Campeny. La xerrada principal, que es farà al sofà instal·lat a la plaça, estarà protagonitzada per la professora del Departament de Ciències Socials i Salut Comunitària de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC Laura Coll, que acostarà a la ciutadania el paper del capital social en la soledat. A més, al voltant d'aquesta temàtica se celebraran les activitats següents: un taller de ioga obert a la ciutadania i el concert Rumb a la Rumba, amb Tutti Veus i Fonso Castillo (guitarra).

La iniciativa es duu a terme amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre) a les localitats de Lleida, Sabadell, Tàrrega, Terrassa, Tortosa i Santa Coloma de Gramenet, a més de Girona. També tindrà lloc a Màlaga, Granada, Jerez, Logronyo, Pamplona, Múrcia i Palma. A banda de ser un punt de trobada i visibilització, l’acció té el propòsit de detectar noves persones en situació de soledat i reivindicar la tasca de les entitats que treballen per abordar aquest fenomen als territoris.

Des del 2013, el programa Sempre Acompanyats de la Fundació ”la Caixa” aborda la soledat des de la prevenció i la intervenció, a través d’una metodologia innovadora, amb la col·laboració de l’entorn comunitari i les administracions públiques. A Girona el programa va arrencar l’any 2014 de la mà de la Creu Roja en conveni amb l’Ajuntament de Girona. Aquest any ha atès 86 persones, amb l’ajuda de 34 entitats i 57 persones voluntàries. Actualment, les zones d’intervenció són el Barri Vell-Mercadal, el barri de Sant Narcís i el barri de Palau.

Més informació de l'acte
Servei d'Atenció a la Gent Gran i Dependència (SAGGID)
Tornar