Header: El Modern

El Modern. Centre Audiovisual i Digital

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Modern acollirà el laboratori de creació cinematogràfica Push Lab

El termini de presentació de projectes serà del 6 de juny al 12 de juliol

Push Lab es dirigeix a creadores i creadors diverses, amb projectes transformadors, amb o sense productora, nascuts o residents a Catalunya. Aquest laboratori es proposa acompanyar les necessitats creatives i particulars de cada persona seleccionada per potenciar al màxim el seu univers creatiu, sigui autoral o mainstream. En aquest sentit, es compromet a assessorar els projectes cinematogràfics en el seu desenvolupament perquè, un cop finalitzat, puguin seguir un camí propi i sòlid a través de la indústria del cinema i l'audiovisual.

Un tret distintiu del programa és la seva aposta per ajudar a les creadores i creadors a trobar l’essència d’allò que volen explicar per no perdre’s en el llarg procés que suposa aixecar un projecte cinematogràfic. També és singular l'aposta per la descentralització que fa PUSH LAB. I el territori escollit per aquesta reivindicació és la província de Girona, amb un gran potencial dintre del món audiovisual.

El programa s'iniciarà al novembre amb una estada creativa d'una setmana a la masia Mas Flaquer, situada a Cantallops (Alt Empordà). Posteriorment, l’acompanyament continuarà entre els mesos de desembre de 2024 i febrer de 2025 amb mentories de guió i tutories de producció. Aquestes sessions individualitzades es faran a El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona. I al març es farà una sessió de tancament del programa.

La primera convocatòria s'obrirà el 6 de juny i, fins al 12 de juliol, s'hi podran inscriure directores i directors, o el tàndem format per director/a i guionista, amb o sense productora, que hagin nascut o resideixin a Catalunya. Entre totes les propostes, una comissió de selecció escollirà sis projectes en base a criteris que tindran en compte la perspectiva de gènere, la convivència entre llengües, les històries que visibilitzin col·lectius infrarepresentats i la diversitat d'origen ètnic, entre altres.
Tenint en compte aquests criteris, Push Lab ha reservat tres places per a dones, dues places per a persones nascudes o residents a Girona i quatre places per a projectes en català.
Cadascun dels projectes seleccionats rebrà una beca de 3.000 euros per poder seguir amb el seu desenvolupament, a més de participar en el programa d'acompanyament.

Web
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.