Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de juliol del 2024

El Ple ha tingut lloc el dilluns 8 de juliol

El dilluns 8 de juliol de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes de juliol. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. En primer lloc s’ha donat compte en el ple les diferents resolucions judicials i administratives i, tot seguit, s’ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies. 

S'aprova definitivament per unanimitat les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions de Comerciants de Girona.

S'aprova definitivament per unanimitat les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions d'Hostaleria i Restauració de Girona.

S'aprova per 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) els preus públics de la programació 2024-2025 de l'Aula d'escriptura.

S'aprova definitivament per unanimitat el Pla Especial Urbanístic per a l'ampliació del Centre d'Atenció Primària de Can Gibert del Pla.

S'aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) requerir a la societat MIFASCET SL, concessionària de l'aparcament municipal de l'Hospital Josep Trueta, per incompliment de les obligacions de la concessió. 

S'aprova per majoria absoluta amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 vot en contra (Vox) l'increment de tarifes de l'aparcament amb concessió de la plaça Pompeu Fabra de Girona d'acord amb  la sol·licitud de data 12 de juny de 2023 i la sol·licitud de data 17 d'abril de 2024.
No hi ha cap document a l’expedient que justifiqui que s’ha incrementat l’IPC en el període en qüestió un 7,3%, sinó que hi ha un document que diu que és inferior. En cap moment es diu en el contracte que les tarifes s’han d’augmentar d’acord amb l’IPC. Cal un augment, però no de l’IPC, pot ser inferior”, ha defensat el seu vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.

S'aprova per unanimitat estimar parcialment el recurs de reposició a l'acord de Ple de data 17 d'abril de 2023 on s'establia l'import de la garantia definitiva i requerir a la societat Guimerà Nou SL, en la seva qualitat de titular de la concessió administrativa per a l'explotació de l'aparcament soterrani al sector del Parc de Vista Alegre, la garantia definitiva per assegurar el bon compliment de les obligacions derivades de l'explotació de la concessió. 

S'aprova per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts,  Esquerra i PP), 8 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a Jorge Ametller Batlle, el cost de les despeses derivades de la prestació del servei de recollida i manteniment dels animals de companyia del municipi de Girona, durant els mesos de juny a octubre de 2023. “Com és habitual, votarem en contra perquè aquesta no és una tramitació correcta”, ha defensat el seu vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García. 

S'aprova per majoria absoluta amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts,  Esquerra, PSC i PP), 1 abstenció (Vox) la denominació d'espais públics.

S'aproven per unanimitat les festes locals per l'any 2025.

S'aprova per unanimitat declarar la nul·litat de ple dret de l'article 68 de l'acord conveni de condicions de treball relatiu a les mobilitzacions dels agents i comandaments de la policia municipal de conformitat amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora 233/2024.

S'aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) la ratificació dels convenis transaccionals d'execució de sentència i de resolució extrajudicial relatius a les reclamacions cont-adm i demandes socials en reclamació de diferències retributives (complement específic).

S'aprova per unanimitat la correcció de dues operacions de modificació de crèdit duplicades. 

S'aprova per unanimitat la modificació de pressupost per suplementar l'aplicació de la subvenció nominativa a la Fira Sea Otter Europe a finançar amb baixa de crèdit d'altres aplicacions pressupostàries.

S'aprova per unanimitat la modificació pressupostària de l'Organisme Autònom Patronat Call de Girona en la modalitat de suplement de crèdit a finançar amb romanent líquid de Tresoreria resultant de la liquidació del pressupost 2023.

S’aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 8 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (PP) la disposició del Fons de Contingència per dotar de crèdit extraordinari el pressupost 2024 per interessos de sentències judicials i interlocutòria emesa pel Jutjat del Social número 2 de Girona #PleGirona.

S’aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 8 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (PP) les modificacions del pressupost 2024 per majors necessitats de crèdit al Capítol 1 derivades de modificacions de la Relació de Llocs de Treball i el sobrecost de les jubilacions parcials #PleGirona. “Cada Ple hi ha modificacions de crèdit, no ens sembla que aquesta sigui la forma de funcionar”, ha defensat el seu vot negatiu dels dos punts anteriors el regidor del PP, Jaume Veray Cama. 

S'aprova per unanimitat declarar obres d'especial interès o utilitat municipal la formació d'un nou cancell a la Sala Magna de la Casa de Cultura situada a la plaça Hospital 6.

S'aprova per unanimitat declarar obres d'especial interès o utilitat municipal la rehabilitació de la façana posterior i la coberta de l'edifici plurifamiliar situat al carrer Josep Maluquer i Salvador 2.

S'aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 vots en contra (PSC) revocar els acords plenaris de 13 d'abril i 13 de juliol de 2010, respectivament, que disposen la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya de la titularitat de la finca municipal de 7.840,20 m² situada al barri de Palau per destinar-la a la construcció i posada en funcionament d'una escola al barri de Palau, al no haver estat destinada a les finalitats disposades en el anteriors acords plenaris.

S'aprova per majoria absoluta amb 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 vots en contra (PSC) revocar l'acord plenari de 15 de desembre de 2009 que disposa la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya de la titularitat de la finca situada al barri de Palau per destinar-la a la construcció i posada en funcionament d'un Institut d'Educació Secundària. “És la història d’una derrota. Fa més d’una dècada que esperem un nou institut a la ciutat de Girona i res de res. Fa masses anys que en aquesta ciutat només parlem de tancaments i de retrocessos en equipaments educatius. Els demanem que siguin exigents amb el Departament d’Educació”, ha defensat els dos vots negatius dels últims punts la regidora del PSC Sílvia Paneque Sureda.

S'aprova per unanimitat revocar l'acord plenari núm. 2007000049 de 10/04/2007, que disposa la cessió modal a favor de la societat municipal Vivendes de Girona, SA del domini de l'habitatge municipal situat a la ronda de Pedret, núm. 6 2n 2a de Girona, al no haver estat destinada a la finalitat disposada en l'anterior acord plenari.

S'aprova per majoria absoluta amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PP), 8 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit a conseqüència de les prestacions realitzades pel servei de manteniment del programari de gestió de Recursos Humans un cop finalitzada la vigència del contracte, durant el període comprès entre el 7 de setembre de 2022 i el 22 de novembre de 2022. “Com és habitual, votarem en contra perquè aquesta no és una tramitació correcta”, ha defensat el seu vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García. 

Després dels punts de les comissions, es debat una moció presentada per al grup municipal del PSC. S'aprova per majoria absoluta amb 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 abstenció (Vox) la moció motivada per la preocupació per l'augment del sensellarisme a la ciutat de Girona.

Finalment, s’obre el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona aixeca la sessió del Ple de juliol de 2024 a les 20.22 h.  

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 100 resultats.