Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona obre la convocatòria d’ajuts a la contractació del programa Girona Actua

Les sol·licituds es poden presentar a partir de demà i fins al dia 10 de setembre

L’Ajuntament de Girona ha obert una nova convocatòria dels ajuts a la contractació del programa Girona Actua, als quals aquest any destina un total de 150.000 euros. L’ajuda té com a finalitat fomentar la incorporació al mercat de treball de persones en situació de risc de vulnerabilitat i, al mateix temps, donar suport al teixit econòmic en el manteniment de les activitats productives i la seva competitivitat, mitjançant la creació d’ocupació de qualitat.

Amb Girona Actua busquem ajudar els col·lectius més perjudicats a entrar al món laboral, enfortir l'economia de la ciutat i connectar persones i empreses de Girona”, ha explicat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert i Rubio.

Les empreses poden presentar les sol·licituds a partir de demà i fins al 10 de setembre. És aplicable per a contractes des de l’1 de gener de 2024 de persones desocupades o amb un contracte inferior a 15 hores setmanals i que presenten especials dificultats d’inserció. El contracte ha de tenir una durada mínima de 6 mesos. Pel que fa a la quantia, l’ajuda és de fins a 6.804 euros per a contractes de 6 mesos a jornada sencera, i de fins a 3.402 euros pel mateix període en contractes a jornada parcial.

Poden sol·licitar la subvenció professionals en règim d’autònoms, empreses, entitats sense afany de lucre i cooperatives amb domicili social, delegació o centre de treball ubicat a la ciutat de Girona o a la seva àrea d’influència. No hi poden optar les entitats del sector públic, les empreses participades en més d’un 50 % per capital públic i les ETT, sempre que no sigui per a la contractació de treballadors d’estructura. 

Les persones contractades han d’estar empadronades a la ciutat de Girona, trobar-se en situació d’atur o tenir un contracte laboral d’un màxim de 15 hores setmanals, no haver prestat servei a l’empresa o entitat contractant durant l’any anterior i formar part d’algun dels col·lectius d’atenció prioritària, detallats al Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació de Catalunya (PDPO) i que inclou persones majors de 45 anys, joves de 16 a 29 anys, aturats de llarga durada i persones en risc d’exclusió social.

És condició obligatòria que s’acrediti la publicació de l’oferta de treball mitjançant portals o borses de treball en línia o bé a través de l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya, en cas que l’empresa porti a terme la selecció sense intermediació del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona. El règim de concessió d’aquests ajuts és el de concurrència competitiva mitjançant convocatòria oberta i fins a l’esgotament de la dotació pressupostària.

Girona Actua és un programa propi de l’Ajuntament de Girona impulsat i gestionat des del Servei Municipal d’Ocupació. En l’edició de l’any passat es van rebre un total de 35 sol·licituds, a partir de les quals es van atorgar 24 ajuts per a un total de 17 empreses. D’aquestes 24 contractacions, 18 van ser per la contractació de dones, fet que va representar el 75 % del total, i en 23 casos es van subscriure contractes indefinits. 

Podeu consultar-ne tota la informació al web municipal

Tornar