Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’exposició “Les gens que j’aime” mostra la faceta de fotògraf del cineasta Christophe Farnarier

L’exhibició s’inaugura aquesta tarda i es podrà veure fins al 3 de novembre al Museu del Cinema

Imatge de la roda de premsa

El Museu del Cinema acollirà fins al 3 de novembre l’exposició “Les gens que j’aime”, una selecció de les fotografies que el cineasta Christophe Farnarier va fer durant els anys vuitanta i noranta. La inauguració de la mostra es farà aquesta tarda (18 h) i aquest matí se n’ha fet la presentació, que ha comptat amb la participació del tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats Bartina; el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, i el mateix Farnarier, que ha comissariat l’exposició.

La fortalesa de la Girona cultural és la seva pluralitat i qualitat. El Museu del Cinema, amb els seus més de 25 anys d’existència, és un exemple de la cultura que volem per Girona”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats Bartrina.

L’exposició ofereix un recorregut per setanta-sis imatges fetes i revelades en format analògic i també un recull de vuitanta diapositives que expressen la gran importància que Farnarier dona a les seves relacions personals i mostren també la seva sensibilitat cap als altres. Durant els anys vuitanta i noranta, va realitzar les sèries Vivim (1994), Le féminin pluriel (1996) i European Friends (1999). El 1997 va participar del festival d'Arles amb el projecte Mes Amis. Entre les 40 fotos que hi havia, una d'elles era el collage Les gens que j'aime, un mosaic de 120 fotos que va ser la gènesi d’aquesta exposició, on 27 anys després es recupera la faceta de fotògraf d'un dels cineastes que millor ha retratat el paisatge humà i natural del nostre país.

Per Farnarier la càmera ha esdevingut una finestra per observar el món i la gent que s'ha anat trobant i amb les quals ha conviscut. Des de l'any 1986 quan va adquirir la seva càmera Leica M4P ha treballat des de la naturalitat, l'espontaneïtat i la llum natural, captant sense artificis la bellesa interior, l'anima, la mirada i l'alè de la gent que estima.

Dossier de premsa
Tornar