Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els drets lingüístics del català a Europa centraran l’11a Jornada Lluís M. de Puig

L’acte tindrà lloc dimarts que ve, dia 7 de maig, a El Modern, amb motiu de la celebració del Dia d’Europa

L’Ajuntament de Girona organitza l’11a edició de la Jornada Lluís M. de Puig, que tindrà lloc dimarts que ve, dia 7 de maig, a les 18.30 h, a El Modern. L’acte, que s’emmarca en la celebració del Dia d’Europa, porta enguany per lema: “Els drets lingüístics a Europa: el cas del català”.
 
L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana, Núria Riquelme i Zurita, participaran en l’acte, en la cloenda i en la benvinguda respectivament. La ponència central que girarà al voltant dels drets lingüístics del català anirà a càrrec de la professora agregada del Departament de Dret Públic de la Universitat de Girona i experta en drets lingüístics i institucions d’autogovern, Anna M. Pla Boix.

"La situació del català a les institucions europees és un dels exemples més evidents del llarg camí que queda per normalitzar la nostra llengua arreu. Fer oficial el català a la Unió Europea és un gest necessari que permetria que els més de 10 milions de parlants de la nostra llengua se sentissin més representants. Des de Girona treballarem perquè sigui així en els propers anys", ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.
 
Durant la jornada també es durà a terme un homenatge al 75è aniversari del Moviment Europeu amb una xerrada sobre el paper dels catalans en aquest procés. La conferència anirà a càrrec de l’expresident del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer. 
 
La Jornada Lluís M. de Puig s’emmarca en la celebració del Dia d’Europa, que té lloc anualment el dia 9 de maig. Enguany, s’ha programat per aquest dia un acte institucional unitari de commemoració a l'Auditori de La Mercè, a les 19 h. 
 
L’Ajuntament de Girona organitza des del 2013 la Jornada Lluís M. de Puig amb l’objectiu de contribuir al record i homenatge a la seva figura. El gironí Lluís Maria de Puig va presidir l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa entre el 2008 i el 2010. Precisament el 2016, Girona va rebre el Premi d’Europa que concedeix aquest òrgan. Any rere any, les jornades han servit per debatre i reflexionar sobre temes d’abast europeu. Lluís Maria de Puig també va presidir el Consell Català del Moviment Europeu, entitat de la qual l’Ajuntament de Girona és membre i amb la que es coopera en aquest acte.
 

Tornar