Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona destinarà un solar a la construcció d’un bloc de pisos de lloguer assequible per a joves al barri de Can Gibert del Pla

El Ple ha aprovat avui la cessió d’un terreny municipal del carrer Agudes per treure a licitació l’edificació d’un edifici de fins a 59 habitatges.

L’Ajuntament de Girona destinarà un solar a la construcció d’un edifici de fins a 59 habitatges de lloguer assequible per a joves al barri de Can Gibert del Pla. Aquesta tarda s’ha aprovat per Ple la cessió del dret de superfície per 75 anys d’un solar municipal del carrer Agudes perquè es tregui a licitació la construcció i gestió d’un edifici d’habitatges de protecció oficial de règim general. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra) i dels grups municipals de Guanyem Girona, PSC i el regidor no adscrit; i l’abstenció de la regidora no adscrita.

“Durant dècades a la ciutat de Girona no s’ha invertit en polítiques d’habitatge públic. De mica en mica anem capgirant aquesta tendència. Fa poc presentàvem un acord amb la Generalitat de Catalunya per construir pisos socials a Domeny, i avui presentem aquest punt que permet destinar un solar municipal a la construcció d’habitatges de lloguer assequible. Es tracta d’un acord amb el qual es va arribar amb Guanyem pels pressupostos del 2020”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, durant la sessió plenària. “Seran pisos perquè el jovent es pugui emancipar amb unes bones condicions. Les persones joves són un dels col·lectius que ara mateix tenen més dificultats per accedir a l’habitatge, per això tirem endavant aquest projecte perquè d’aquesta manera puguin mantenir els seus projectes vitals i professionals i es puguin quedar a la ciutat de Girona”, ha afegit Planas. 

"Aquest projecte és una aposta clara pel jovent, perquè tingui l'oportunitat de quedar-se a viure a Girona, amb un habitatge assequible", ha explicat per la seva banda la regidora d'Habitatge i Joventut, Annabel Moya, que ha assegurat que "aquesta acció s'emmarca en totes les polítiques que estem tirant endavant des del govern de Girona, com per exemple la construcció d'habitatges de protecció oficial a Domeny, la creació del servei jove d'habitatge o les accions per l'emergència habitacional, perquè el que volem és que el jovent pugui fer el seu projecte de vida a Girona".

Un cop aprovada la cessió del solar es duran a terme els tràmits necessaris per treure a licitació la promoció, construcció i gestió de l’edifici de protecció oficial. En el moment que s’adjudiqui el contracte, l’empresa guanyadora tindrà 6 mesos per sol·licitar la llicència d’obres i, tot seguit, 3 anys per construir el bloc de pisos. Cal destacar que el dret de superfície és per un període de 75 anys, sense possibilitat de pròrroga.

Els habitatges aniran destinats a joves d’entre 18 i 34 anys, i s’atorgaran en règim de lloguer. En cap cas es podran usar com a segona residència, només com a domicili habitual i permanent. Els destinataris seran seleccionats per l’Ajuntament de Girona, però la gestió del lloguer el durà a terme l’empresa guanyadora. Tanmateix, el consistori establirà en la licitació un preu màxim del lloguer. La durada d’aquests contractes serà la permesa per la llei en aquell moment.

En concret el solar està situat al carrer Agudes número 72-74, a la zona de Mas Masó. Té una superfície de 2.390,41 metres quadrats i un sostre màxim de 4.140 metres quadrats. Com a màxim es pot construir un edifici de 6 plantes, és a dir, una planta baixa amb locals comercials i cinc pisos. 

Està determinat que el bloc tingui entre 48 i 59 pisos, ja que els pisos de protecció pública han de complir la fórmula d’un habitatge per cada 70 metres quadrats. El nombre exacte variarà segons la proposta de la constructora guanyadora del concurs públic. A més, està previst que l’edifici tingui aparcaments i trasters.  

L’empresa guanyadora s’encarregarà de la promoció i la construcció de l’edifici. És a dir, s’encarregarà de redactar el projecte bàsic i executiu, de la direcció d’obres, de la seguretat i salut de l’obra, de la petició dels permisos i llicències necessaris, així com de qualsevol altra actuació que tingui a veure amb l’obra. A més, un cop l’edifici estigui construït, durà a terme la gestió i la conservació dels pisos de protecció oficial.

Tornar