Header: Comerç

Comerç

Ruta de navegació

Mercat de la Devesa | Comerç

Mercat de la Devesa

El mercat de marxants

El mercat de les Ribes del Ter ofereix una de les imatges més representatives del tradicional intercanvi de productes i mercaderies a la ciutat. Les seves parades, disposades linealment, constitueixen un interminable circuit comercial a cel obert, ofereixen des de productes alimentaris com fruites, verdures, fruita seca o embotits fins a articles de regal, complements, roba, calçat, teixits...

Mercat setmanal que es celebra els DIMARTS i DISSABTES de 9 a 13.30 del matí, inclosos els dies festius.

Constitueixen un nucli comercial de comerç de proximitat que es complementa amb l'oferta comercial d'aquest tipus. És per aquest motiu que és necessària la conservació i millora permanent d'aquesta activitat.

Entre d'altres motius, es constata la importància del mercat ambulant en la capacitat d'atracció comercial que exerceix sobre els consumidors no tan sols d'àmbit local sinó també supramunicipal, de la mateixa manera que també esdevé un punt d'atracció turístic més de la ciutat. 

Serveis

Tant els marxants com els usuaris del mercat poden gaudir dels següents serveis:

  • Recollida selectiva de brossa
  • Oficines per a atenció personalitzada
  • Lavabos a disposició del públic i els marxants
  • Canviador de nadons
  • Zona de pícnic propera al mercat

Junta Local de Mercats Ambulants

L'Ajuntament de Girona es relaciona i interactua amb els marxants elaborant accions conjuntes i plans de treball.

Una de les accions més notòries és la Junta Local de Mercats Ambulants, creada l'any 2004 amb caràcter deliberatiu no vinculant.

L'objectiu principal és aconseguir la millora general, de forma contínua i progressiva, dels Mercats ambulants de dimarts i dissabtes de la ciutat de Girona, fomentant el consens i les iniciatives conjuntes de l'Ajuntament de Girona i el Gremis i Associacions de Marxants del Mercat de les Ribes del Ter.

Així mateix, reiterar en la promoció i difusió del mercat de manera que es converteixi en un atractiu turístic pels visitants i un lloc assidu pels residents.

Les reunions tenen una periodicitat bimensual i es tracten de forma conjunta, ajuntament i marxants, els temes establerts en el pla de treball.