Header: Aula d'escriptura

Aula d'escriptura

Ruta de navegació

Altres activitats literàries | Aula d'escriptura

Altres activitats literàries

Dj. 30/09/21 - 18 h

Centre Cultural La Mercè

Avui dinarem bé – recital humorístic

Obertura del curs 2021-2022

Recital humorístic de 18 cançons del poemari “Avui dinarem bé” de Ramon Sargatal, doctor en Filologia clàssica i llicenciat en Dret, i exalume de l'Aula d'escriptura. Interpretat per dues veus i dues guitarres el recital imitant el que seria una carta de restaurant, ens parla dels pèsols, el bacallà, l’arròs negre, el pop, etc. des d’una òptica sempre inesperada i irònica.

Interpretació: Ferran Frauca i Fonso Castillo
Textos: Ramon Sargatal, escriptor i exalumne de l’Aula d’escriptura
Música: Ferran Frauca
Ho organitza: Aula d'escriptura
És una activitat oberta a tothom. Requereix inscripció prèvia. Places limitades
Inscripcions a emhu@ajgirona.cat

Dj. 04/11/21 - 19 h

Centre Cultural La Mercè

La literatura no té edat

CONVERSA
Activitat gratuïta

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana organitza un cicle de xerrades entre autors sèniors i autors més joves arreu de Catalunya per debatre sobre la creació en sentit ampli. L'objectiu d'aquestes trobades és crear un diàleg entre autors sènior si autors més joves i reflexionar sobre el procés creatiu al voltant de diferents temàtiques que parteixen de la vida i obra dels creadors. A la sessió que es farà a Girona posarem en relació la Maria Mercè Roca amb l'Àngels Moreno per debatre al voltant de temes com la implicació de les escriptores en la vida política i cultural del país i del territori; la creació essent dona en els orígens de la trajectòria i ara; i les perspectives de la relació intergeneracional entre les dues escriptores.

Ho organitza: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Hi col·labora: Escola Municipal d'Humanitats
Inscripcions: prèvia obligatòria enviant un correu electrònic a aelc@escriptors.cat
Places limitades

Dv. 10/12/21 - 19 h

Centre Cultural La Mercè

Revetlla Roig

Una vetllada recordant Montserrat Roig

Activitat gratuïta

Aquest any Montserrat Roig hagués fet 75 anys. Amb motiu d’aquest aniversari, s’han programat actes arreu de Catalunya per recordar-la i fer valdre un llegat que la posiciona com una de les intel·lectuals catalanes de referència del segle XX, una de les escriptores més importants i influents que ha donat mai el país. A Girona ho farem amb una vetllada dinàmica, a la fresca, que evocarà Montserrat Roig a partir de la cuina, la paraula i la història.

PROGRAMA

  • Montserrat Roig, un referent avui - Conversa entre l’escriptora Gemma Ruiz i la biògrafa de Montserrat Roig, Betsabè Garcia, sobre el seu llegat literari i la influència de Roig a les noves generacions d’escriptores.
  • El rànquing Roig – La periodista i humorista Oye Sherman (Maria Rovira) dedicarà un monòleg a Montserrat Roig tot destacant les 10 facetes de la seva carrera que més l’han interessat.
  • Els catalans als camps nazis – Lectura dramatitzada d’alguns fragments de la monumental obra de Montserrat Roig, adaptats i dramatitzats per la dramaturga Carla Rovira. A càrrec de Carles Gilabetr i Andrea Artero.

Acte dinamitzat i presentat per el periodista literari David Guzman
Inscripcions a emhu@ajgirona.cat