Header: Aula d'escriptura

Aula d'escriptura

Ruta de navegació

Altres activitats literàries | Aula d'escriptura

Altres activitats literàries 2022

Els dimarts, 18/01, 15/02 i 15/03 - 19 h

Centre Cultural La Mercè

LletraÇ, de Pau Vidal Gavilan

CLUB TRIAS DE LECTURA D’ASSAIG
Activitat gratuïta

El Club Trias de lectura d’assaig és un espai per llegir i comentar assajos de pensament d’autors actuals. Hi haurà dues trobades prèvies per discutir l'obra abans de trobar-se, en una tercera ocasió, amb l'autor de l'assaig llegit conjuntament. En aquesta nova edició llegirem Nivell Ç (Ed. 62, 2021), de Pau Vidal Gavilan.

Ho coordina: Dr. Jaume Romero
Ho organitzen: Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani i Escola Municipal d’Humanitats
Inscripció: gratuïta obligatòria. Places limitades a 10 persones, que rebran un exemplar gratuït de l'assaig. La inscripció és per totes les sessions.

Més informació i inscripcions

Dimecres 23/02/22 - 18.30 h

Auditori de La Mercè

Poetes catalans, 50 anys després

A càrrec d'Isaki Lacuesta, Ona Balló, Ester Xargay i Frederic Amat

TAULA RODONA
Activitat gratuïta

El Primer Festival Popular de Poesia Catalana (1970) va ser un acte multitudinari sense precedent en la història cultural. El gest de pujar a l'escenari i recitar en català es convertia en símbol de llibertat antifranquista. Frederic Amat tenia només 18 anys i es va encarregar de la posada en escena. Cinquanta anys després, el film i instal·lació "Gosar poder" (2021) d’Isaki Lacuesta reuneix una trentena de poetes d'avui, com Ester Xargay, i obra una nova aproximació al territori poètic actual. Amb l'artista i escenògraf Frederic Amat, la poeta Ester Xargay i el cineasta Isaki Lacuesta.

Ho organitza: Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona i Escola Municipal d'Humanitats de Girona.

Més informació i inscripcions

Dimecres 02/03/22 - 19 h

Auditori de La Mercè

Narcís Comadira: Sis dècades de poesia (1966-2022)

CONVERSA
Activitat gratuïta

Una conversa del poeta amb l'escriptor Esteve Miralles, amb el pretext de la publicació del llibre Narcís Comadira, per Esteve Miralles: Les ipseïtats poètiques de Narcís Comadira (AELC, 2021) i de l'aparició d'Els moviments humans (Edicions 62, 2022), el dinovè llibre de poesia de l'autor gironí. La conversa girarà a l'entorn de la trajectòria literària comadiriana, i s'aturarà en alguns dels llibres i dels poemes més singulars de la seva obra.

Participen: Esteve Miralles i Narcís Comadira
Ho organitza: Escola Municipal d'Humanitats

Més informació i inscripcions

Del 17 al 19 de març de 2022

Sala El Torín d’Olot

Del 24 al 26 de març

Biblioteca Carles Rahola de Girona

Festival MOT Al Camp! 
Literatura i ruralitat

La literatura recull, transforma i pot crear de cap i de nou el relat sobre un lloc. En la ruralitat feta literatura, sovint, la força del lloc esdevé determinant. Ho és més enllà de tòpics atàvics que l’encasellen o modes efímeres que la falsegen. De quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural? De tot això vol parlar el MOT 2022 per fer-ne diàleg i debat. Proposa un festival que contraposi diversitats i cerqui ponts. Especialment, entre aquelles obres literàries que donen veu a la complexitat d’una ruralitat viva i a la dialèctica entre permanència i canvi, entre local i global, entre identitat i disgregació.

Comissàries: Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera
Ho organitzen: Ajuntament d'Olot i Ajuntament de Girona

Més informació