Header: Benestar animal

Benestar animal

Ruta de navegació

Itineraris canins recomanats | Benestar animal

Itineraris canins recomanats

A més, la ciutat compta amb cinc itineraris canins que suposen 7 km de passeig compartit amb la resta d’usuaris. Aquests itineraris s’han habilitat en entorns més naturals, propers al nucli urbà: son a les hortes de Santa Eugènia, a Sant Daniel i resseguint el curs dels rius Ter i l’Onyar. Els gossos poden anar-hi deslligats, sota el control i responsabilitat de les persones que els condueixen, i on també és obligat recollir-ne els excrements i tenir especial respecte per la resta d’usuaris i l’entorn.

La voluntat és fer-ne més parcs i itineraris perquè quedin a prop de tots els barris i que s’adeqüin a les necessitats i funcionalitats previstes, fent-los més espaiosos i ben equipats amb font-abeurador, bancs i un seguit d’elements que millorin i facilitin el bon ús d’aquests espais.

Itineraris canins recomanats (1, 2 i 3) | Sostenibilitat

1. Hortes de Santa Eugènia

Durada 10 min Distància 655 m Dificultat Baixa

L'itinerari voreja les hortes de Santa Eugènia més pròximes a la ciutat de Girona. Va des de darrere de l'Espai Marfà i finss a l'entrada de la via verda del carrilet cap a Olot. És un itinerari molt transitat per ciclistes i corredors. Està equipat amb papereres al llarg de tot el trajecte. Fàcil i ràpid.

Més informació i plànol

2. Ter I

Durada 25 min Distància 1.820 m Dificultat Mitjana

Trajecte que ressegueix el riu Ter, des de la passera de darrere del pavelló de Fontajau fins a gairebé arribar al terme municipal de Sarrià de Ter. És l’itinerari més llarg de tots, i també el més transitat, per això ha estat qualificat de dificultat mitjana. És un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000 i cal procurar que els gossos no s’allunyin del camí traçat i respectar la flora i la fauna autòctones.
Es pot enllaçar amb l’itinerari del Ter II davant del pavelló de Fontajau i amb la via verda de Sarrià de Ter anant cap a la dreta en la bifurcació anterior al pont de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan.

Més informació i plànol

3. Ter II

Durada 15 min Distància 1.230 m Dificultat Mitjana

Aquest itinerari transcorre a través del bosc de ribera del riu Ter. Ombrívol i ple de vegetació, és un passeig ideal per als dies calorosos, a més de ser un espai tranquil, amb poc trànsit de persones i bicicletes. Està inclòs a la Xarxa Natura 2000 i cal procurar que els gossos no s'allunyin del camí traçat i respectar la flora i la fauna autòctones. Es pot enllaçar amb l'itinerari del Ter I.

Més informació i plànol

Itineraris canins recomanats (4 i 5) | Sostenibilitat

4. Font del Ferro

Durada 20 min Distància 1.200 m Dificultat Alta

Itinerari al barri de Sant Daniel que passa per un dels punts més mítics de la vall: la font del Ferro. Des de la plaça de la Sardana girem a mà esquerra al cap de pocs metres. Després de fer una forta pujada, deixem a mà dreta la senyalització que indica el camí dels Àngels. Seguim pujant, fins a arribar al senyal del mirador del turó de Can Garcia. En aquest punt, s'inicia una baixada que ens portarà fins a l'aparcament de la font del Ferro. És un indret bastant concorregut per corredors, ciclistes i excursionistes. És un espai inclòs a l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres i cal procurar que els gossos no s'allunyin del camí traçat i respectar la flora i la fauna autòctones. 

Més informació i plànol

5. Onyar

Durada 15 min Distància 2.170 m Dificultat Baixa

Recorregut al llarg de les dues ribes del riu Onyar. És l'itinerari més cèntric de tots, ideal en cas de no disposar de gaire temps. A més, la freqüentació de l'espai és baixa. L'itinerari es divideix en dos trams: el primer tram (aigües amunt) va des del carrer d'Ullastret fins a l'aparcament de la Facultat d'Infermeria. Aquest tram és un itinerari d'ús compartit, amb un accés pel carrer del Carme i un pel carrer d'Emili Grahit. El segon tram (aigües avall) va des de l'aparcament d'Infermeria fins a la plaça de Catalunya. L'ús principal d'aquest tram és el passeig de gossos i té una porta d'accés pel carrer del Carme i tres per l'altre costat.
Cal tenir en compte que aquest espai està inclòs en una llera fluvial, per tant, caldrà tenir precaució en cas de possibles riuades. No disposa d'equipaments: cal preveure que durant l'itinerari no trobarem cap paperera, ni banc; i que els usuaris hauran d'endur-se les bosses amb els excrements de les seves mascotes i dipositar-les a les papereres que hi ha als accessos.

Més informació i plànol