Header: Activitats econòmiques

Activitats econòmiques

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona establirà un topall global del 4% d’apartaments i d’habitatges d’ús turístic al municipi

Una altra variació respecte la primera versió del text és que els apartaments turístics s’incorporaran a la suma del total d’allotjaments turístics a la ciutat per obtenir el percentatge màxim de cada sector, ja que fins ara quedaven fora del còmput

Un moment de la roda de premsa.

El govern de l’Ajuntament de Girona proposa establir un percentatge màxim del 4% de pisos dedicats al turisme per a la totalitat del municipi i limita al 15% la concentració a cada barri. La mesura contempla els habitatges d’ús turístic (HUT) i incorpora com a novetat els apartaments turístics, que quedaven fora del còmput per obtenir el percentatge màxim de cada sector en la primera versió del text. Aquest llindar del 4% es refereix a la suma global dels allotjaments d’aquest tipus de la ciutat.

Aquesta és la principal novetat de l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que està previst que passi pel Ple municipal ordinari del proper 18 de setembre amb caràcter d’urgència.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha explicat que la mesura té la voluntat de “garantir la funció social de l’habitatge, prioritzant el seu ús com a residència principal”. Així mateix, l’alcalde també ha valorat que amb la nova regulació es dona compliment a un dels principals acords de govern abans que es compleixin 100 dies del seu mandat i que d’aquesta manera s’actua “de manera ràpida i decidida per garantir el dret a l’habitatge a la ciutat de Girona”.

La proposta pretén fomentar un creixement sostenible dels usos turístics de l’habitatge i descongestionar els barris més saturats, com és el cas del Barri Vell i Mercadal.

La tinent d’alcaldia de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, ha celebrat que la mesura permetrà “alleugerir la pressió turística en determinades zones de la ciutat ajudant a preservar-ne la identitat i fomentant la convivència veïnal”. Andreu ha assenyalat que amb aquesta mesura Girona avança cap a un canvi de model que permeti “harmonitzar la presència del turisme alhora que es garanteix que els barris estiguin pensats per a les veïnes i veïns que hi viuen”.

El regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí, ha destacat que “aquesta regulació no afecta les activitats turístiques comunicades abans de la suspensió que compleixen els requisits establerts per la normativa turística, que es poden continuar exercint”.

Tornar