Header: Activitats econòmiques

Activitats econòmiques

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’auditoria sobre les instal·lacions de baixa tensió a Font de la Pólvora conclou que l’estat de la xarxa elèctrica és correcte

L’informe, encarregat per l’Ajuntament de Girona, indica també que el centre transformador és “molt probable” que treballi al límit de la seva capacitat d’acord amb els hàbits actuals de consum, diferents del moment de la construcció del barri als anys 70.

Imatge de la presentació

L’auditoria sobre les instal·lacions de baixa tensió del barri de Font de la Pólvora conclou que la xarxa està en un correcte estat de conservació i reuneix els requisits adequats per a un bon funcionament. L’informe, encarregat per l’Ajuntament de Girona i elaborat per Bureau Veritas, assenyala també que la capacitat de potència del centre de transformació del barri es pot considerar suficient, tot i que és “molt probable” que treballi en moments de màxim consum al límit de la seva capacitat, d’acord amb els hàbits actuals de consum energètic, diferents del moment de la construcció del barri als anys 70.
 
El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, ha presentat aquest matí els trets principals i les conclusions de l’auditoria. “L’objecte de la diagnosi era poder disposar de dades pròpies sobre l’estat de les infraestructures elèctriques al barri, a causa dels talls de llum que s’hi ha acumulat els últims anys. Vam creure que això podia ser útil per sortir de dubtes, i en aquest sentit les conclusions són clares i determinen que les infraestructures són correctes, si bé en moments determinats poden haver treballat al límit, a causa de les situacions de frau elèctric que s’hi produeixen”, ha recalcat. En aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament ha treballat aquests darrers anys tant des del punt de vista social com també en la coordinació amb la Generalitat i la companyia subministradora per reduir els talls. A partir d’ara, i en base a les dades obtingudes, Martí ha instat a totes les parts a “redoblar esforços” per aconseguir acabar amb el frau relacionat amb activitats delinqüencials.
 
L’objectiu de l’auditoria era fer un diagnòstic de la xarxa de distribució elèctrica del barri de la Font de la Pólvora per establir-ne la suficiència. Aquesta diagnosi s’ha fet mitjançant els criteris actuals i sense analitzar el dimensionament previ. Així doncs, l’informe no pretén fer un càlcul de les necessitats actuals de la xarxa de distribució del barri, sinó conèixer les possibles causes dels talls de llum que hi ocorren de forma freqüent a través de la verificació de les instal·lacions.
 
L’elaboració de l’informe s’ha dividit en dues fases: una primera fase en què s’ha fet un anàlisi aleatori de les línies d’enllaços de deu edificis d’habitatges i una segona fase en què s’ha analitzat la xarxa de distribució amb un mostreig de cales. En tots dos casos s’han fet visites de camp, inspeccions oculars de les línies i preses d’imatges termogràfiques per detectar possibles situacions crítiques. En aquest sentit, no s’han observat punts crítics en els resultats obtinguts, sinó només algunes fases més carregades que d’altres, fet que pot haver produït en algun moment una descompensació de càrregues.

Auditoria de les a Instal·lacions de Baixa Tensió Font de la Pólvora
Tornar