Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia 

L’actuació forma part del projecte “Menja’t Girona”, que té com a objectiu ressaltar el patrimoni natural, gastronòmic, hortícola, cultural, arquitectònic i urbanístic de la ciutat. 

L’Ajuntament de Girona instal·larà un total de 503 llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia, que substituiran les lluminàries existents en aquest espai. D’aquesta manera, es millorarà la il·luminació d’aquesta zona de la ciutat i, al mateix temps, s’optimitzarà l’eficiència energètica de les instal·lacions i s’aconseguirà un estalvi energètic.
 
L’actuació millorarà la il·luminació dels carrers, places i espais on s’actuarà del barri de Santa Eugènia, i, a més, es generaran nous recorreguts il·luminats cap a les Hortes i es farà més amable l’entorn urbà del parc agrícola, tot respectant el seu valor patrimonial i ambiental. 

Aquesta actuació forma part del projecte “Menja’t Girona”, que té com a objectiu ressaltar el patrimoni natural, gastronòmic, hortícola, cultural, arquitectònic i urbanístic de la ciutat per tal de consolidar-la com una destinació turística sostenible. 

L’execució d’aquesta proposta és la continuació de la tasca portada a terme els darrers anys des del consistori d’anar substituint progressivament les llumeneres de la ciutat amb la finalitat d’aconseguir una eficiència energètica òptima i un estalvi energètic i econòmic derivat de la reducció de potència, a més de buscar millorar la il·luminació dels carrers i de les places cercant uns nivells lumínics adequats. A més, també complementarà la instal·lació de 25 fanals solars en dos camins d’entrada de les Hortes que recentment s’ha licitat.
 
“Aquesta actuació de millora a les Hortes de Santa Eugènia, emmarcada dins el Menja't Girona i que posa el focus en el patrimoni natural del barri, és una passa més en l'aposta de l'Ajuntament de Girona de descentralitzar l'oferta turística de la ciutat i donar als visitants una experiència de més qualitat, més propera i individualitzada”, ha assenyalat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras.
 
Aquests treballs s’han licitat per un import de 387.599,34 € (sense IVA) i, un cop s’hagi formalitzat el contracte, tindran una durada màxima prevista de vuit mesos. 
_______________________________________________________________________________
 
Aquesta acció s’emmarca dins de l’actuació 9 “Enllumenat públic eficient en  l’entorn urbà i natural de Santa Eugènia” de l’eix 2 “Millora de l’eficiència energètica” la qual forma part del Pla de Sostenibilitat turística en destinació de l’Ajuntament de Girona (Exp. SED091/22/000001)-anomenat “Menja’t Girona”, en el marc de l’estratègia de Sostenibilitat Turística en Destinacions. Aquest projecte forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRR) del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), palanca 5 – Modernització i digitalització del teixit industrial i de la PIME, recuperació del turisme i impuls de l’emprenedoria, dins del Component 14 – Pla de modernització i competitivitat del sector turístic – Inversió 1 “Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat”, Submesura 2 – Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destinacions (Categoria: Destinació turística urbana i subcategoria: Ciutat amb identitat turística).

Projecte finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Tornar