Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El centre de Girona s’omple de nenes, joves i dones en la dotzena Jornada de l’Esport Femení

Més de dues mil persones han participat en les vint-i-cinc disciplines esportives dirigides a totes les edats i les diferents activitats paral·leles

Una imatge de la Jornada de l'Esport Femení

Després de dos dies d’intensa pluja, el temps ha concedit una treva i la dotzena edició de la Jornada de l’Esport Femení s’ha pogut desenvolupar amb tota normalitat aquest diumenge al centre de la ciutat de Girona. De fet, el sol i la bona temperatura han facilitat que unes dues mil nenes, joves i dones hagin participat, en algun moment o altre del matí, en les activitats programades a la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, el passeig del General Mendoza i la plaça Catalunya. Enguany, ha destacat la presència d’alumnes d’instituts i de molts equips de diferents disciplines de la comarca del Gironès. 

Amb el triatló i l’esport adaptat com a principals novetats, s’hi han pogut practicar fins a vint-i-cinc disciplines esportives, com l’hoquei sobre patins, el tennis de taula, la gimnàstica artística, el voleibol, el piragüisme, l’atletisme, el rugbi, la gimnàstica rítmica, el bàsquet, el futbol, l’handbol, el patinatge artístic, els escacs, el paleotraining, les curses d’orientació, el bike trial o el joc tradicional de les bitlles catalans, entre d’altres. 

Les quatre ambaixadores d’aquesta edició han assistit a la jornada: la lloretenca Mireia Hernández (natació artística), la gironina Sara Bellapart (triatló), la ripollenca Dalia Santiago (taekwondo paralímpic) i la presidenta del Club Natació Olot, Gemma Soy. Totes han posat en valor l’èxit de participació de la jornada any rere any i han participat en l’acte central a la plaça de Salvador Espriu, on s’han congregat també representants de les entitats esportives i col·laboradores, així com les autoritats, entre les quals hi havia la regidora de Cooperació i Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly; la regidora de Benestar Emocional, Sílvia Bosch Agustí, i el regidor d’Esports i Joventut, Àdam Bertran Martínez.

L’esdeveniment també ha comptat amb una sèrie d’activitats paral·leles que han tingut un ampli seguiment, com tallers psicologia, de nutrició esportiva i de perspectiva de gènere. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i els Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a Girona, a més, han organitzat el taller «Activem la revolució!». Es tracta d’un circuit d’activitats per sensibilitzar i conscienciar sobre la realitat de les nenes i les dones en l’àmbit esportiu, remarcant la importància de ser actives en totes les etapes de la vida.

La Jornada de l’Esport Femení, que va néixer l’any 2013, està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès. El seu propòsit és posar a l’abast de la ciutadania una sèrie d’actes, accions i activitats físiques i esportives per fer visible l’esport femení i fomentar la pràctica esportiva entre les nenes, noies i dones. 
 

Tornar