Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona incorporarà una persona enginyera per millorar l'eficiència energètica dels equipaments i les polítiques municipals

També es preveu recuperar les minideixalleries repartides pels barris per tal de fomentar el reciclatge.

L’Ajuntament de Girona incorporarà una plaça de tècnic/a d’enginyeria per millorar l’eficiència energètica dels equipaments i les polítiques municipals. Aquesta és una de les novetats que incorpora la proposta del pressupost municipal per al 2024 que s’ha d’aprovar en el Ple extraordinari del 18 de desembre. Els nous comptes amplien la plantilla municipal en quatre persones. Una d'elles serà un/a enginyer/a que tindrà la tasca d'executar el Pla d'Eficiència Energètica per tal de millorar l'estalvi energètic i reduir els costos en subministrament.

"És cabdal que des del mateix Ajuntament s'aconsegueixi ser més eficient energèticament. Per això, aquesta nova figura ens permetrà millorar considerablement en aquest aspecte, situant-nos com a un consistori punter en la lluita contra l'emergència climàtica", ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella. 

Aquesta persona s’encarregarà d'elaborar un pla d'estalvi energètic municipal amb actuacions a curt, a mitjà i a llarg termini, així com d’estudiar i implementar, en l’àmbit municipal, mesures destinades a l'estalvi energètic. Aquesta figura s'haurà de coordinar amb els serveis tècnics i amb els i les responsables energètics que hi haurà en cada equipament. 

D’altra banda, el pressupost reforça també el reciclatge i la reducció de residus. En aquest sentit, Girona tornarà a instal·lar les minideixalleries per a piles, bombetes o d'altres petits residus, repartits pels barris. Aquesta proposta busca facilitar la tasca del reciclatge a les veïnes i veïns. En total, es destinaran 55.000 euros a la recuperació d’aquests elements que fomenten el reciclatge.

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Girona destinarà 638.323,35 euros al projecte GiroNat, que té per objectiu renaturalitzar la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

Per últim, en els propers mesos es farà una campanya de conscienciació climàtica que es difondrà a través de cartells col·locats en l’espai urbà de la ciutat. 

Oficina per la sostenibilitat
Tornar