Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’àrea urbana de Girona reuneix al voltant de 60 entitats per tal de recollir informació sobre la mobilitat supramunicipal

Aquest és un pas més en la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona.

Imatge de la la trobada d’avui al matí a La Mercè amb representants de diferents entitats d’àmbit supramunicipal.

Girona ha reunit, en diferents grups de debat, al voltant de 60 entitats dels municipis de l’àrea urbana per tal de compartir opinions sobre la mobilitat local i supramunicipal. Aquest és un pas més en la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona (PMUS-SGI), que s’està duent a terme, i que inclou els municipis d’Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Medinyà, Sarrià de Ter i Vilablareix.

"Poder comptar amb unes 60 entitats d'arreu de l'àrea urbana per pensar quina mobilitat volem és una victòria participativa que, a més, ens garantirà que en surtin les millors idees possibles. Des de l'Ajuntament de Girona tenim moltes ganes de poder seguir implementant mesures que ens acostin dia a dia als pobles veïns a través d'una mobilitat més sostenible", ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu i Displas.

L’objectiu d’aquestes trobades és obtenir una diagnosi de la situació actual, a partir del debat i la reflexió conjunta. Aquesta diagnosi serà un element fonamental per definir els objectius a assolir i les corresponents solucions a aplicar en la mobilitat entre aquestes poblacions i dins de les mateixes.

Entre la setmana passada i aquesta, es realitzen un total de 6 sessions de debat per tal que les entitats puguin expressar les seves valoracions sobre la mobilitat local i supramunicipal. Han estat convidades des d’associacions de veïns i veïnes i les AFA, fins a entitats de col·lectius amb necessitats especials, de dones, de gent gran, de joves, esportives, culturals, de mobilitat sostenible, de comerç, empresarials i també grans equipaments que atrauen un alt volum de gent com els hospitals. 

En la primera trobada, celebrada a Bescanó, estaven convocades entitats d’aquesta localitat així com d’Aiguaviva i Vilablareix. A l’espai de debat de Quart, hi van assistir entitats d’aquesta localitat i de Fornells de la Selva i Llambilles. La tercera es va celebrar a Salt amb les associacions d’aquest municipi. Totes tres trobades van tenir lloc la setmana passada. 

La resta de sessions es porten a terme aquesta setmana. Ahir va tenir lloc a Sarrià de Ter un espai de debat amb les entitats del municipi i també les de Sant Gregori i Sant Julià de Ramis. Finalment, avui tenen lloc les dues últimes sessions que es fan a Girona, al Centre Cultural La Mercè. La primera, a les 11 h, acull entitats de l’àmbit supramunicipal, i la segona, a les 18 h, de la ciutat de Girona.

Aquest és un pas més de la redacció del Pla. A banda d’aquests espais de debat, també s’ha recollit informació, dades i documentació sobre la mobilitat, s’han dut a terme reunions tècniques amb els ajuntaments, s’ha definit i realitzat el treball de camp a cada municipi i s’ha analitzat la mobilitat amb dades de telefonia mòbil. Amb tota aquesta informació s’ha realitzat una prediagnosi.   

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona (PMUS-SGI) és l’instrument de planificació que marcarà els eixos estratègics de mobilitat que governaran en els pròxims anys als municipis d'Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Medinyà, Sarrià de Ter i Vilablareix, garantint una mobilitat més sostenible, segura, accessible i fàcil.

Tornar