Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra el dia de la Ciutat Educadora amb una representació teatral protagonitzada per alumnes de 4t d’ESO

L’obra “El que callem” és el resultat del projecte de mediació artística “Escoles Planter” i es podrà veure el dia 30 de novembre al Teatre Municipal.

Girona celebrarà aquest dijous, dia 30 de novembre, el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb la representació de l’obra teatral El que callem, que portarà a l’escenari del Teatre Municipal l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Santa Eugènia. Aquesta proposta és el resultat del projecte de mediació artística Escoles Planter, impulsat per l’Ajuntament de Girona, a través del Teatre Municipal i el Servei d'Educació, i amb la implicació de l’Associació Conarte Internacional i l'Institut Santa Eugènia.

S’han programat dues representacions de l’obra: a les 11h, es farà una sessió per a l’alumnat d’ESO dels diferents centres educatius de la ciutat, i, a les 18h, es farà la sessió oberta per a tota la ciutadania, presentada per dos alumnes de l’Escola de Teatre el Galliner. Es tracta d’un acte gratuït, que requereix inscripció prèvia

“La cultura i l’educació sempre han d’anar lligades i, amb l’obra El que callem, els alumnes de l’institut de Santa Eugènia ens ho demostren”, ha assenyalat la regidora d’Educació, Queralt Vila Vergès, que afegeix, “Volem una Ciutat Educadora en tots els àmbits i, per això, hem d’anar més enllà de les aules: l’educació ha d’estar present arreu de la ciutat i en tot el que fem”.
 
El que callem és una mostra artística que dóna veu a joves de l’Institut Santa Eugènia que actualment estan cursant 4t d'ESO. El projecte combina la intervenció directa d’artistes a les aules, la participació de l’alumnat a la vida cultural del municipi i la formació específica de l’equip docent en pedagogies artístiques. Durant dos cursos, l’alumnat ha treballat la confiança, el respecte, l’empatia, l’autoconeixement i altres valors amb l’acompanyament artístic de la creadora escènica Mercè Vila Godoy, que ha comptat també amb la col·laboració de les artistes Glòria Sirvent, Neus Masó, Elena Masó i Marcel Aguilar, i la docent Anna Planas.

Girona és ciutat educadora des del 1990 i des dels inicis està compromesa a promoure l'educació com un procés que influeix a tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància. El projecte de “Ciutat educadora” és transversal i implica totes les àrees i serveis de l'Ajuntament però també tota la ciutadania, entitats i institucions. El lema de treball de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora d’enguany és “La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora”.

La ciutat està compromesa amb la cultura, l’art i l’educació i té una llarga tradició en aquests àmbits. Es treballa transversalment amb projectes, programes, diferents administracions, serveis i entitats presents a la ciutat per aconseguir que tots els gironins i gironines tinguin facilitats d'accés a la cultura, assegurant la igualtat d’oportunitats i reconeixent les diferents cultures i manifestacions culturals presents a la ciutat. 

Tornar