Header: Població de Girona

Població de Girona

Servei d'Estadística | Població de Girona

Servei d'estadística

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 024

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona facilitarà elements per combatre la calor als col·legis electorals del 23J

Es proporcionaran neveres amb aigua fresca i s’instal·laran ventiladors als divuit locals que acolliran les meses per poder votar a les properes eleccions generals. Es resolen els problemes d’accessibilitat del Palau de Fires traslladant el punt de votació a la planta baixa

L’Ajuntament de Girona facilitarà elements per combatre la calor als divuit locals de la ciutat que esdevindran col·legis electorals en les eleccions generals del 23 de juliol. Concretament, des del consistori es proporcionaran ventiladors a tots els equipaments per tal de mantenir una temperatura confortable a l’interior dels espais. També es distribuiran neveres amb aigua fresca a cada centre de votació perquè les persones membres de les diferents meses es puguin hidratar de forma regular.
 
A més, en relació amb les passades eleccions municipals del 28 de maig, s’ha millorat l’accessibilitat al col·legi electoral del Palau de Fires i les persones amb mobilitat reduïda podran exercir el seu dret a vot d’una forma més àgil i ràpida. El punt de votació s’ha traslladat a la planta baixa. També podran votar amb sistema Braille les persones cegues o amb discapacitat visual que sol·licitin amb antelació el kit de votació accessible al Ministeri de l’Interior.
 
Els col·legis electorals de les properes eleccions seran els següents: Casa de Cultura, Escola Annexa-Joan Puigbert, Pavelló de Vila-roja, Escola Verd, Escola Pla de Girona, Centre Cívic Pla de Palau, Pavelló Municipal d’Esports de Palau II, Escola Eiximenis, Escola Joan Bruguera, Palau de Fires, Pavelló Municipal de Santa Eugènia, Pavelló Municipal d’Esports Montfalgars, Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, Local Social de Montjuïc, Centre Cívic de Pedret, Centre Cívic Pont Major, Escoles de Sant Daniel i Escola Taialà. Hi haurà un total de 104 meses dividides en 61 seccions i 6 districtes.
 
Des de l’Ajuntament s’està treballant perquè en el futur Sant Narcís pugui disposar d’un local de votació al propi barri, tal com han demanat els veïns i veïnes de la zona. En aquest sentit, des del nou govern es recorda que el termini de selecció dels col·legis electorals acabava el 13 de juny, dies abans de la configuració del nou executiu i en un moment d’impàs al capdavant del consistori.
 
El tinent d’alcaldia i regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, Sergi Font, ha assenyalat “el compromís de l’Ajuntament de posar totes les facilitats possibles per tal que tothom qui ho vulgui pugui exercir el seu dret a vot”.

Tornar