Header: OMIC

OMIC
Oficina Municipal d'Informació de Consum

Xarxes: OMIC

Oficina Municipal d'Informació de Consum - OMIC

Oficina Municipal d'Informació de Consum

Àrea de qui depèn:
Àrea de Promoció Econòmica

Adreça:
C. Ciutadans, 2
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 025

Horari:
De dilluns a divendres de 9 a 13 h

A/e:
omic@ajgirona.cat

Web:
web.girona.cat/omic

EN CAS QUE NO SIGUEU
DE GIRONA CIUTAT:

Podeu buscar l'oficina de consum que us correspon al següent cercador.

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Entra en vigor la prohibició de fer trucades comercials sense consentiment, prevista en la Llei General de Telecomunicacions

A partir del 29 de juny de 2023, les empreses no poden fer trucades amb finalitats comercial o de publicitat sense el consentiment previ i exprés de la persona destinatària.

La Llei General de Telecomunicacions 11/2022 de 28 de juny reconeix el dret a no rebre trucades directes o automàtiques no desitjades amb finalitats comercials, és a dir, el que es coneix com a spam telefònic, excepte que siguin trucades consentides, per complir una obligació legal o bé per protegir interessos vitals –emergències, qüestions de salut, etc.–, entre d'altres.

Des de l’OMIC us recordem que, a vegades, aquest consentiment a rebre trucades es dona sense ser-ne conscient en el moment d’acceptar els termes i condicions de les empreses. Per aquest motiu, abans d’acceptar aquestes condicions, cal revisar-ne detalladament el contingut. Sigueu prudents especialment a l'hora de facilitar el vostre número de telèfon o qualsevol dada de caràcter personal en sortejos o promocions.

També us informem que davant de qualsevol vulneració de drets, es poden denunciar els fets a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, entitat encarregada d’assegurar el compliment de la llei i d’iniciar expedient sancionador contra les empreses que continuïn fent aquest tipus de trucades comercials o de publicitat sense consentiment.

Per acabar un últim consell: podeu inscriure-us en el servei de les Llistes Robinson, per evitar rebre publicitat d'entitats o empreses amb les quals no heu tingut cap relació.

Més informació
Tornar