Header: Oficina de Foment de les Arts

Oficina de Foment de les Arts
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

Xarxes: Girona Crea - Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Convocatòria 2023 oberta "Vamos a la playa": vacances amb Franco

Un projecte de Monika Anselment sobre la memòria democràtica i la reparació històrica. Es busquen artistes que estiguessin a Espanya durant els anys seixanta i fins al 1975 per participar en un projecte artístic. Termini de presentació de propostes fins a l'1 de maig.

L’última víctima de la dictadura franquista va ser Salvador Puig Antich i va tenir lloc el 1974 mentre es difonia una imatge d’Espanya com a lloc ideal de vacances per al turisme internacional. Si bé a Espanya el turisme va començar a desenvolupar-se a finals del segle XIX, als anys seixanta del segle XX es va manifestar en la seva forma massiva en tots els països del nord del Mediterrani. En aquella època, una de les raons principals per desenvolupar el turisme a la Península va ser la promoció del desenvolupament econòmic. El règim franquista, vencedor de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), va promoure una imatge homogènia del país que va reduir la diversitat de les regions a un folklore uniforme. Els turistes feien d’ambaixadors d’una imatge positiva d’Espanya, i contribuïen a la percepció de normalitat de la dictadura de Franco. Fins i tot podríem dir que els turistes generaven un món paral·lel a aquell que vivia i patia la gent del país que no era afí al règim i als seus principis.

Hi havia, però, després de tot, possibilitats de percebre la dictadura com a dictadura? Com es reflecteix aquesta percepció en les obres dels artistes que van passar les vacances amb les seves famílies a Espanya? Com van percebre els/les artistes la dictadura i les seves repercussions en el dia a dia de la gent amb la qual van tenir contacte o en les seves mateixes vacances?

En un exercici de i sobre la memòria democràtica i la reparació històrica, busquem artistes que en els anys seixanta i fins al 1975, estiuegessin a Espanya i que en guardin algun tipus de record, per participar en un projecte artístic.

 Escriu-nos si el tema t’interpel·la!

  • Material: CV de l’artista, nom complet de l’artista, lloc/s d’estiueig, descripció o esbós d’una proposta artística per un projecte expositiu d’una a dues pàgines i els comentaris que es creguin oportuns.
  • Enviament de les propostes: vamos-a-la-playa@gmx.net
  • Data de finalització de la convocatòria: dilluns 1 de maig de 2023
  • Llengües: català, castellà, francès, anglès i alemany

Informarem sobre els artistes preseleccionats durant el mes de maig.

La selecció final i l’execució del projecte queda supeditada al resultat de la convocatòria.  

Ho organitzen: Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i Museu de l’Empordà, Figueres

Convocatòria en Espanyol
Convocatòria en Francès
Convocatòria en Anglès
Convocatòria en Alemany
Tornar

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.